A-laget tog en fin skalp under lördagseftermiddagen när man besegrade Tvååkers IF med 2-1 efter två mål av Jonathan Asp.

Tränarduon Billy Magnusson och Max Mölder hade för första gången på länge firma Andersson/Wihlstrand tillgängliga i mittbackslåset och valde dessutom att ställa upp med Patrick Nwadike som högerback medan Dennis Olofsson flyttades längre upp i banan. Det var också BoIS som inledde matchen bäst och dominerade den första halvleken utan att spräcka Tvååkers nolla.

Istället dröjde det tills 15 minuter in i den andra halvleken innan BoIS tog ledningen och det med besked. Tvååkers försvar trodde nog faran var över när man rensat undan ett BoIS-inlägg till den bortre delen av straffområdet men Jonathan Asp ville annorlunda. Trots att han var felvänd lyckades Asp fånga upp bollen och curla in den bakom Tvååkers målvakt. Ett av de snyggaste randiga målen i år.

Men Asp var inte klar där. Några minuter senare tilldelades BoIS ett fint frisparksläge ca 10 meter utanför straffområdet. Asp stegade fram och skruvade bollen runt Tvååkers mur och skickade in den precis intill höger stolpe. Otagbart för målvakten och 2-0 till BoIS.

Avslutningen blev ändå spännande efter att Tvååker reducerat i den 81:e minuten men randigt höll undan och kan gå på sommaruppehåll med två raka segrar i bagaget.

Huvudtränare Billy Magnusson sade så här efter slutsignalen:

-Första halvlek är det vi som styr och spelar mycket bra. Efter paus är vi egentligen sämre spelmässigt men vi gör två fina mål och därefter visar Tvååker varför de är svårslagna med sitt tunga spel. Det är starkt att vi håller undan och får med oss de tre poängen. En ny seger och spelet i första halvlek tar vi med oss inför hösten, hälsar Billy från Tvååker.