Efter en kortare semester återsamlades truppen i måndags och efter en träningsvecka i solsken och på fina gräsmattor på IP väntar AB Köpenhamn på lördagen.

Truppen avreser mot Köpenhamn tidigt på lördagsförmiddagen, och med på bussen är, för första gången i år Alexander Tkacz. Efter lång skadefrånvaro är 26-åringen äntligen redo för match och två nya ansikten i truppen är Carl Lindell och provspelaren Melker Nilsson. Carl Lindell skrev på tidigare i somras och ska konkurrera med Amr Kaddoura om målvaktsplatsen. Melker Nilsson tillhör Malmö FFs U19-lag och har under veckan tränat med BoIS.

-Melker kommer spela en halvlek i morgon. I övrigt kommer det bli många byten, vi har en tuff träningsvecka bakom oss, säger Billy.

Jakob Andersson, Jesper Lernesjö och Robin Hofsö är inte med i morgondagens trupp.

-Jakob vilar på grund av en överansträngd ljumske, Jesper har lite problem med sitt knä, där rör det sig om en överansträngning. Robin fick en smäll på höften i sista matchen, han har varit i full träning i veckan men han känner sig inte helt redo för match, därför vill vi vara extra försiktiga och vilar Robin, säger Billy.

Truppen: Amr Kaddoura, Carl Lindell, Melker Nilsson, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Patrick Nwadike, Granit Stagova, Dennis Olofsson, Max Mårtensson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Jacob Ondrejka, Jonathan Asp och Elias Saber.

I sista matchen innan uppehållet hade man Patrick Nwadike, Philip Andersson och Viktor Wihlstrand på plan samtidigt. Det återstår att se hur laget formeras när serien drar igång nästa lördag.

-Rent försvarsmässigt ändrade vi inte mycket (mot Tvååker), däremot blev det väl extra tydligt att vi låg 3-5-2 i uppspelen. Men vi har en ny, ung grupp med en del spelare utifrån. Vår ambition är att skapa trygghet, och hela tiden förbättra oss, bli mer svårlästa och ännu mer varierade.

Matchen mellan Akademisk Boldklub och Landskrona BoIS blir det åttonde i ordningen. Samtliga matcher lagen emellan kan du hitta HÄR.

Matchen spelas på ABs träningsanläggning “Skovdiget”, avspark 13:00.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS