Det var ett hungrigt Landskrona BoIS som startade höstsäsongen med 1-1 borta mot topplaget Utsikten. Om första halvlek gick knappt i Utsiktens favör och slutade med ett 1-0 mål för hemmalaget i 45 minuten så var det en total dominans från Landskronas sida i andra halvlek som, med lite tur, lett till en trea. Istället fick man nöja sig med 1-1 efter straffmål av Jonatan Asp. 

Randigt inledde matchen starkt. Viktor Wihlstrand nådde Linus Olsson som spelade vidare till nye anfallaren Dennis Olofsson men inlägget blev för djupt mot en fri Robin Hofsö i 25 sekunden. I andra minuten hamnade Amr Kaddoura under press men löste det med god teknik. 

De första 10 minuterna visade upp ett varierat trevligt anfallsinriktat spel från båda lagen där BoIS spelade lite rakare på djupled medan Utsikten spelade runt mer. En hörna i 11 minuten blev farlig för hemmalaget men BoIS lyckades rensa undan. Patrick Nwadike fick en svettig inledning på sin högerkant som ny ytterback och Utsikten anföll hela tiden på sin vänstra sida i inledningen av matchen. 

I 13 minuten höjde Sumar Almadjed tempot och nådde Jonatan Asp på djupet men inspelet till Olsson gav ingen utdelning. Första kvarten gav ett visst övertag till Utsikten och ett långskott i 16 minuten täcktes till hörna efter en snygg räddning av Kaddoura. 

BoIS fick hörna i 22 minuten efter en bra passning i djupled som höll på att ge en riktigt bra målchans. Hörnan blev dock ofarlig och första fjärdedelen av matchen var spelad med visst övertag för hemmalaget. I 24 minuten kom dock matchens klart bästa chans när Olofsson fick skottläge i bortre delen av straffområdet och träffade hemmamålvakten Wibråns stödjeben. Mycket nära ledning för randigt den gången. 

Andra hörnan till bortalaget kom i 27 minuten. Denna gång blev det press på hemmamålvakten och en retur som Almadjed avslutade ett par meter utanför. I 34 minuten fick Utsikten ett riktigt bra läge, man kom djupt in i straffområdet men något avslut lyckades hemmalaget inte få till och BoIS bortafölje kunde andas ut. Minuten senare lossade Wihlstrand stora kanonen från 30 meter och ribban svettas nog än. Millimeter från ett Youtube-mål till randigt. 

I 45 minuten gjorde istället Utsikten 1-0 vilket speglade matchen väl då hemmalaget varit tyngst framåt. Utsiktens nyförvärv Linus Tornblad presenterade sig direkt för hemmapubliken när man kom fram på BoIS högerkant och Tornblad blev fri i straffområdet. Minuten senare fick Tornblad på nytt ett bra läge men den gången räddade Wihlstrand situationen precis före avslut centralt i straffområdet. Ytterligare ett läge på omställning kom för Utsikten precis innan pausvilan och till slut fick BoIS vara nöjda med att lämna Ruddalen med bara ett mål i baken efter första 45. 

I paus bytte BoIS ut Måns Ekvall och tog in Granit Stagova i ett rakt byte. Efter att Ekvall fått en smäll strax före paus. 

I 48 minuten fick Utsikten ett riktigt bra frisparksläge och en frispark med hårt tryck som Kaddoura kunde stöta bort. I 53 minuten slog Filip Olsson en bra djupledspass mot namnen Linus som avslutade över på volley i bra men svårbemästrat läge.

I 57 minuten gjorde Alexander Tkacz säsongsdebut när han bytte av Nwadike. Olofsson gick ner som ytterback och Tkacz tog forwardsplatsen. Samtidigt började BoIS ta över matchen men utan att skapa riktigt klara målchanser. 

I 63 minuten gick Linus Olsson omkull i straffområdet och BoIS fick en, som det såg ut, väldigt snäll straff. Dock med en perfekt placerad domare. Asp stegade fram och satte straffen säkert nere i vänstra stolproten. 

BoIS fortsatte ha övertag efter kvitteringen och Tkacz och Stagova såg ut som kalvar på grönbete. I 71 minuten var Filip Olsson nära att sno en boll och komma i bra läge centralt men Utsikten klarade ut situationen. Minuten innan hade Tkacz löpt offside och slagit in en boll som pangades i mål, dock med avstannade Utsiktenbackar. I 72 minuten riktigt nära BoIS-utdelning på nytt och Utsikten i brygga. Bra anfall på nytt i 74 minuten där Linus Olsson nådde Tkacz som inte hittade rätt med inspelet. 

I 76 minuten fick Utsikten frispark mitt på BoIS planhalva och chans att lyfta upp folk för första gången på 25 minuter. Wihlstrand rensade dock effektivt men Utsikten fick chansen till ett kort andrum och lite bollinnehav efter lång randig press. 

Utsikten stack upp i 83 minuten och skapade en hörna som blev ofarlig men ledde till en omställning där Filip Olsson fick frispark och skapade tryck mot Utsiktenmålet. I 86 minuten skulle BoIS gjort 2-1 när Stagova nådde Hofsö som troligen skulle avslutat själv men slog bollen mot en offsidelöpande Linus Olsson med tom bur framför sig. I 88 var det nära igen men Stagova passade i ett läge som såg ut att vara en bra skottchans och läget rann iväg. I 90 minuten skapade pigge Tkacz en hörna som Stagova tog hand om. Utsikten kunde dock ta hand om bollen och Wihlstrand fick dra omkull en kontrande Utsiktenspelare mitt på plan med varning som följd. 

I 92:e hittade Asp så när en fri Hofsö på huvudet. BoIS pressade in i slutet men Utsikten lyckades rädda en poäng efter en riktigt bra andra halvlek av randigt. 

-Minut 30 till 49 är inte bra och ska vi vara ärliga kunde vi haft både 0-2 och 0-3 där med lite otur och då hade det blivit tufft. Men det känns just nu som två tappade poäng. Vår andra halvlek är riktigt bra och våra ”halva nyförvärv” Granit och Alex gör fantastiska inhopp. Chanserna i andra borde kanske gett oss en seger men samtidigt… detta var nog vår bästa halvlek i år. Nu ska vi ta med oss den och fortsätta på inslagen linje, kommenterade Billy Magnusson efter matchen.  


Startelva
Amr Kaddoura

Patrick Nwadike
Viktor Wihlstrand
Philip Andersson
Jonatan Asp

Sumar Almadjed
Måns Ekvall
Filip Olsson

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Dennis Olofsson

Mål
1-1, Asp, straff, 64 min

Varningar
Wihlstrand, 90 min

Byten
Granit Stagova in, Ekvall ut, 46 min
Alexander Tkacz in, Nwadike ut, 57 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson