Tätt, välspelat och tufft när BoIS kryssade mot serieledarna
Inför drygt 1400 åskådare spelade BoIS och Ljungskile 1-1 i en riktigt bra fotbollsmatch på söndagseftermiddagen. Matchen var som chansrikast i den första halvleken då båda lagen kunde gjort både ett och två mål vars men till slut var Ljungskile närmast segern efter ett sista avslut i 95 matchminuten som gjorde en flaxande Amr Kaddoura till dagens hjälte.  

Hemmalaget började matchen bäst. I 9 minuten hittade Sumar Almadjed en lucka i djupet och Linus Olsson stod för matchens första avslut. Två minuter senare var Jonatan Asp framme och fick iväg ett av många fina inlägg under matchen, bollen gick till Dennis Olofsson och Robin Hofsö fick ett halvt avslutningsläge. 

Efter den inledande BoIS-pressen vaknade serieledande bortalaget till liv. En trippelhörna efter knappa kvarten, dock utan farligheter, fick upp Ljungskile i banan och n i matchen. I minut 20 sköt Johan Brannefalk för kung och fosterland i bra läge i straffområdet och det var nära 0-1. Granit Stagova ville inte vara sämre och på hörna i anfallet efteråt drog han bollen stenhårt i stolpen på klassiskt Karate Kid-manér. 

BoIS slarvade tre gånger i mittförsvaret i första halvlek. Gång två var det Christopher Udo som gjorde bort hemmalagets mittbackar med en högklassig aktion. Amr Kaddoura var dock långt ute, gjorde sig stor och Udos dragning rann över kortlinjen. I 34 minuten gick Jesper Westermark för hårt i duell med Kaddoura i bra läge, rullade bollen i tom bur men fick frispark mot sig. Det började kännas ösom ett övertag chansmässigt för LSK. Då klev Linus R Olsson in i handlingarna. På en fin hörna som damp ner framför Olssons fötter sedan han lurat sin bevakning tryckte anfallaren in ledningsmålet i 540 minuten. 

Ljungskile fick dock en riktigt bra chans till innan halvtidssignalen när Sumar Almadjed tappade bollen precis framför straffområdet och Kaddoura på nytt var vaken och plockade bollen framför fria bohusläningar. 

Andra halvlek blev en betydligt chansfattigare historia. BoIS inledde bäst men efter dubbla mittfältsbyte i 60 minuten av Ljungskile åt bortalaget sig in i matchen på nytt. Ett par halvchanser vars bjöd publiken på men till slut lyckades Ljungskile kvittera, även det på en hörna där nickmakaren tog sig fri från sin bevakning i 83 minuten. I 95 minuten visades Viktor Wihlstrand ut efter sitt andra gula kort. Inläggsläget räddades svettigt av Amr Kaddoura.  

-En bra division 1-match med högt tempo. En toppmatch i serien där båda lagen visar klass. Jag är besviken på målet vi släpper in. Vi är inte nöjda med underläget i paus. Sista 15-20 är vi tunga och våra byten gör skillnad. Kul att se att Landskrona är tillbaka och hoppas de gör en bra höst, avslutade bortatränaren Jörgen Wåhlemark. 

-Ett ställningskrig där vi tar ut varandra men samtidigt har båda lagen bra med chanser. I första halvlek har vi lite väl många dåliga bolltapp. I andra halvlek är det hårt jobb. Och sen faller vi ihop lite automatiskt samtidigt som Stagova och Filip Olsson blir trötta på mittfältet. Känslan är ändå att krysset är rättvist, kommenterade Billy Magnusson   


Startelva
Amr Kaddoura

Patrick Nwadike
Viktor Wihlstrand
Philip Andersson
Jonatan Asp

Sumar Almadjed
Granit Stagova
Filip Olsson

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Dennis Olofsson

Mål
1-0 Linus R Olsson, 41 min (ass Asp)

Varningar
Wihlstrand, 12 min, 94 min
Almadjed, 45 min

Utvisning
Wihlstrand, 94 min

Byten
Stagova ut, Igor Arsenijevic in, 67 min
L Olsson ut, Jakob Ondrejka in, 70 min
F Olsson ut, Måns Ekvall in, 81 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson