BoIS tog en tung seger på lördagseftermiddagen med 3-1 borta mot Oskarshamn. Målen gjordes av Måns Ekvall, Robin Hofsö och Filip Olsson. Olssons matchavgörande mål var en lobb från egen planhalva som kommer att vevas på Youtube ett antal gånger.

Matchen började med ett kraftigt bollövertag till BoIS och ett hemmalag med fokus på att krympa ytor och slå om direkt från start. Det dröjde till 12 minuten innan Jakob Ondrejka fick BoIS första chans när Philip Andersson slog en fin djupledspassning och Ondrejka avslutade strax utanför.

I 20 minuten spelade BoIS för första gången igenom Oskarshamns försvar och Hofsö var så när före hemmamålvakten på inspelet. I 26 minuten tog sig Ondrejka djupt in i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Stagova. Skottet räddades av en försvarsfot men mycket nära 0-1. Även efterföljande hörna blev farlig. Oskarshamn fick en halvchans efter 29 minuter men BoIS backlinjen löste problemet efter lite nickande.

I 31 minuten kom ledningen rättvist för BoIS när hörnan slogs mot Filip Olsson som nickade snyggt ner till Måns Ekvall som sköt in bollen i bortre burgaveln. Filip Olsson var mycket nära 2-0 ett par minuter senare när han i straffområdeskalabalik träffade stolpen. Anfallet bjöd på en handfull bra chanser till randigt. I omställningen efter fick Oskarshamn två bra lägen men Philip Andersson och Patrick Nwadike gjorde kvalificerade brytningar innan hemmalaget kunde avsluta.

BoIS låg på för en utökad ledning och i 42 minuten stack OAIK upp i en halvfarlig omställning. Amr Kaddoura hade dock koll på inspelet. I 45 minuten fick Oskarshamn sin stora chans. Ett långt hårt inkast styrdes i ribbans underkant efter räddning av Filip Olsson och BoIS kunde precis klara sig från en kvittering strax innan paus.

Philip Andersson gick av banan i 45+4 minuten inför en OAIK-hörna. På hörnan såg det ut som att Amr Kaddoura blev knuffad, bollen gick över honom och var på väg in i tom bur men Oskarshamns anfallare kastade sig fram för att nicka in bollen men nickade över. Även Oskarshamns spelare såg ut att få god hjälp framåt i banan men domaren lät udda vara jämt och blåste för halvtidsvila.

Philip Andersson kom ut till spel i andra halvlek. En halvlek där Oskarshamn direkt stod högre i banan och försökte få igång ett offensivt spel. Kvitteringen kom också i den 50 minuten när Filip Jägerbrink rundande Andersson och Christopher Christensson enkelt kunde slå in kvitteringen. Minuten senare var Robin Hofsö mycket nära 2-1 efter fint inspel av Linus Olsson. På efterföljande hörna tog Hofsö revansch på sig själv när BoIS lyckades på sin andra hörnvariant för dagen.

Matchen blev händelserik. I 55 minuten gjorde OAIK ett offsidemål och hemmalaget knäcktes inte av 1-2 målet. I 58 minuten fick hemmalaget frispark i ett bra inläggsläge. BoIS rensade till inkast och Oskarshamn med sin inkastspecialist skapade ny oreda i försvaret. BoIS jämnade ut spelet men i 66 minuten hittade Oskarshamn in bakom BoIS backlinje och Kaddoura fick göra en benparad för att reda BoIS-målet.

I 73 minuten var det nära självmål för Oskarshamn, en hemåtpass slutade med en dråplig situation där bollen passerade målvakten som jagade hem och inte slutade bättre än att han sparkade bollen utanför och fastnade i bollnätet bakom mål. I 75 minuten bytte Oskarshamn in BoIS-bekantingen Sonny Karlsson, en tung offensiv pjäs, och hemmalaget började satsa på höga bollar in i straffområdet.

I 83 minuten gjorde BoIS 3-1 när Filip Olsson från egen planhalva såg att målvakten var långt ute och slog bollen i mål. Årets mål i svensk fotboll?

Minuterna fram till 90 försökte OAIK lyfta högt och ett par halvfarliga hörnor fick man men nära reducering var det aldrig. Istället var BoIS nära 4-1 i 94 minuten men bollen gick förbi tom bur och sista offensiva BoIS-anfallare knappt.

-Vi gör det bra idag. Första halvlek är riktigt bra, vi har kontroll och är nära att ta ledningen med mer än ett mål. Sen är de tunga på sina fasta. Hörnor och långa inkast. De spelar ju med väldigt mycket fokus på sina fasta så det blir lite ryckigt spel men jag tycker vi hanterar det.

-Kvitteringen är olycklig, vi går bort oss lite samtidigt som Måns är av banan skadad och det känns lite tungt men grabbarna viker sig inte nu utan vi hittar ny kraft. Efter Filips fantastiska 3-1 mål så är det egentligen aldrig någon fara. Amr är vass idag och bestämd i luftspelet och nu har vi fem raka utan förlust. Nu väntar en tuff hemmamatch mot ett formstarkt Värnamo men vi är starka avslutade Billy Magnusson medan segerkebabrullen svalnade under intervjuerna.

Startelva
Amr Kaddoura
Dennis Olofsson
Patrick Nwadike
Philip Andersson
Jonatan Asp

Måns Ekvall
Granit Stagova
Filip Olsson

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Jakob Ondrejka

Mål
0-1 Måns Ekvall, 31 min (ass F Olsson)
1-2 Robin Hofsö, 52 min (ass Stagova)
1-3 Filip Olsson, 83 min (ingen ass)

Varningar
Granit Stagova, 75 minByten
Ondrejka ut, Alexander Tkacz in, 61 min
Stagova ut, Igor Arsenijevic in, 84 min
Hofsö ut, Kevin Jensen in, 88 min