Emir Plakalo, med Eskilsminne som tidigare klubbadress, mötte Landskrona BoIS och föll till slut med 1-0 efter en heroisk insats. Plakalo, målvakt i Åtvidaberg, fick arbeta hårt för att hålla bortalaget kvar i matchen medan BoIS matade på med skott i ribba, stolpe och på en utsträckt bortamålvakt gång på gång på gång. 

Matchen var BoIS från första till sista minut. Bortalaget låg med åtta man på rätt sida bollen och djupt ner på egen planhalva. Trots det lyckades hemmalaget dyrka upp försvaret ett flertal gånger. I 11 minuten kom BoIS runt på kanten via Dennis Olofsson. Det blev ett bra inlägg men Linus Olsson nådde inte bollen. 

Istället tog hemmalaget ledningen när bortalagets mittback halkade i gräset precis när Patrick Nwadike satte en perfekt djupledspass på en fint inlöpande Kevin Jensen. Jensen blev fri och placerade säkert in 1-0. Perioden direkt efter ledningsmålet trummade BoIS på bra och halvchanserna avlöste varandra. 

Så i den 22 minuten tappade BoIS plötsligt boll slarvigt på mittplan och Dardan Mustafa fick ett bra skottläge. Den tunga bortaanfallaren fick tryck på skottet men Amr Kaddoura kunde sträcka ut och rädda med god marginal.  

Mitten av första halvlek innehöll en handfull riktigt bra chanser för BoIS med den utökade ledningen lös med sin frånvaro. I 26 minuten sköt Jonatan Asp hårt och skottet räddades till hörna. I 30 minuten var Kevin Jensen på väg igenom och minuten senare kunde han så när nicka in sitt andra mål. De sista 10 minuterna lockades dock BoIS in i Åtvidabergs tempo och fick inte igång rull på bollen vilket gjorde att bortalaget kunde andas ut och gå till pausvila med bara ett måls underläge. 

Andra halvlek kom att bli en kavalkad av missade chanser och en kanonad av skott mot Plakalo i Åtvidabergs mål. I 49 minuten räddade målvakten Asps hårda frispark ner i stolproten, I 56 minuten sköt Kevin Jensen och Plakalo klarade freda sitt mål, i 69 minuten sköt Jensen på nytt i insida stolpe och bollen gick längs mållinjen. Minuten senare TV-räddade Plakalo ett skott från inbytte Sumar Almadjed uppe vid krysset. I 76 minuten avslutade Asp på nytt bra och i 78 sköt Filip Olsson ett volleyskott i kryssribbans innersida på hörna.  

De 1654 åskådarna fick se ett hungrigt BoIS på jakt att avgöra och i 87 minuten höll Nwadike på att styra in bollen vid en frispark efter att Linus Olsson gjorts ner. Det skulle dock bli lite press och panik i randigt försvar de sista övertidsminuterna men Åtvidaberg lyckades aldrig skapa några bra chanser i andra halvlek samtidigt som matchen ändå levde in i sista sekund innan BoIS onödigt spännande kunde spela hem sin tredje raka seger. 

-Det var väldigt högt tempo första 30 minuterna, vi gör en riktigt bra hel match och tycker att vi skulle haft tre solklara straffar. BoIS fick lite lägen men egentligen inte farliga. Ännu en hedersam förlust, tyckte bortalagets tränare Tor-Arne Fredheim 

-Matchen blev som vi tänkt oss, Åtvidaberg har skärpt upp spelet på slutet. Vi har många chanser och deras målvakt gör det fantastiskt. Det blev onödigt jämnt, kontrade Billy Magnusson på säsongens troligen kortaste presskonferens. 

Startelva
Amr Kaddoura

Dennis Olofsson
Patrick Nwadike
Philip Andersson
Jonatan Asp

Måns Ekvall
Granit Stagova
Filip Olsson

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
1-0 Kevin Jensen, 13 min (ass Nwadike)

Varningar

Byten
Sumar Almadjed in, G Stagova ut, 46 min
Jakob Ondrejka in, Jensen ut, 77 min
Viktor Wihlstrand in, Olofsson ut, 90 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS