Det blev en säker 2-0 seger i härligt sensommarväder på Klostergårdens IP. Målen föll båda i den första halvleken och denna gång blev det Jonathan Asp och Kevin Jensen som fick bli randiga hjältar inför en stor och ljudlig bortaklack.

BoIS tog kommandot direkt och det tog bara tre minuter innan Linus Olsson snurrade loss och drog ett skott i ribban. BoIS med fem segrar och två oavgjorda på de sju senaste såg betydligt piggare ut än Lund med fem raka segrar. Nollan sprack i 13 minuten när Filip Olsson sprang på djupet, fick en fin passning och levererade ett inlägg mot bortre delen av straffområdet. Dr löpte Jonathan Asp perfekt in bakom sista försvarare och tryckte bollen på volley säkert mitt i målet bakom en sprattlande hemmamålvakt.

Lund hade inte haft något anfall när BoIS plötsligt slarvade och tappade boll på mittplan. Amr Kaddoura fick gripa in och rädda ett trängt frilägesskott långt ner och långt ut i straffområdet. Då hade det gått 17 minuter.

25 minuter in i matchen sprang planens gigant för dagen, Filip Olsson, sig fri och satte så när 2-0 i friläge. Därpå följde en trippelhörna med en riktigt svettig räddning på hörna nummer två när Patrick Nwadike gick till väders. Filip Olsson skapade ytterligare ett jätteläge för sig själv innan 2-0 målet slutligen kom i den 37 minuten.

Målet var ett riktigt skolboksmål. Stagova snurrade bort sin bevakare på mittplan, slog en lång välavvägd cross till Dennis Olofsson och var soperen på kanten och lade bollen snett inåt bakåt till Kevin Jensen som placerade bollen distinkt vid sidan av hemmamålvakten. Klass!

Det hann bli riktigt nära 3-0 innan paus när Olsson på nytt fann Olofsson på kanten och Robin Hofsö så när kunnat raka in det distinkta inlägget. Lundaspelarna kunde dock andas ut och krypa in i paus efter att ha blivit detroniserade i 45 tuffa minuter.

I andra halvlek bevakade BoIS betydligt mer. Laget sjönk i perioder väl lågt och Lund fick utrymme att avsluta en hel del gånger. Framförallt på distans men Amr Kaddoura fick dock göra tre kvalificerade räddningar. BoIS skapade två riktigt bra chanser under första kvarten men ägnade större tiden åt att ligga rätt i positionerna och invänta kontringslägen. När Lund sen inte fick till någon reducering dog jakten ut och BoIS kunde ganska enkelt spela av sista 10 minuterna av matchen.

Lite smolk i segerbägaren blev det när Philip Andersson och Filip Olsson fick sina tredje varningar för säsongen och missar hemmamötet mot Oddevold på söndag då grabbarna hoppas på samma fina läktarstöd på Landskrona IP.

Startelva

Amr Kaddoura

Dennis Olofsson Patrick Nwadike Philip Andersson Jonathan Asp

Måns Ekvall Granit Stagova Filip Olsson

Linus R Olsson Robin Hofsö Kevin Jensen

Mål

1-0 Jonathan Asp, 13 min (F Olsson)

2-0 Kevin Jensen, 37 min (Olofsson)

Varningar

Granit Stagova, 31 min Filip Olsson, 59 min Philip Andersson, 73 min

Byten

Sumar Almadjed in, Linus Olsson ut, 77 min

Igor Arsenijevic in, Filip Olsson ut, 86 min

Max Mårtensson in, Granit Stagova ut, 90 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS