BoIS nåddes för en tid sedan av beskedet att förre A-lagstränaren Kurt Stendal avlidit. Tidigare under året avled en annan före detta A-lagstränare, Finn Willy Sörensen.

Finn Willy Sörensen var tränare i BoIS 1977 och 1978. Efter en spelarkarriär i bland annat BK Frem och 2 B-landskamper för Danmark blev han 1977 BoIS första danske tränare. Förutom att vara en frispråkig sådan ändrade han BoIS spelsystem och förespråkade en mer offensiv typ av fotboll. BoIS spel skulle vara ”sjovt”. 1977 spelade BoIS i UEFA-Cupen mot Ipswich Town FC och i serien kom endast IFK Göteborg framför BoIS i ”målligan”. Efter en femteplats 1977 och en tiondeplats 1978 vände Finn Willy hem till Danmark där han senare tränade BK Frem och BK Fremad Amager. Finn Willy avled i Danmark i mars i år och blev 77 år.

Kurt Stendal var tränare i BoIS 1986. Som nykomlingar i ”ettan” skrev BoIS kontrakt med danske tränaren Kurt Stendal. Som tränare var han något orutinerad, men som spelare hade han varit proffs i 10 år i Österrike och samt gjort en A-landskamp för Danmark. Han satte en tydlig ”teknisk” profil på BoIS som också skrivit kontrakt med Kurts landsmän, spelarna Bo Width och Jan Nielsen. Stendals sejour blev ettårig och flyttade hem till Danmark för att satsa på sin karriär som journalist. Kurt avled i augusti i år och blev 68 år.

(Läs mer om de båda tränarna i Ett fotbollslags historia)