Det tog bara en kvart innan matchplanen sprack. Patrick Nwadike blev frilägesutvisad och BoIS fick ställa om. Trots 80 minuter med en man mindre på plan lyckades randigt både göra ett oerhört vackert fotbollsmål och se till att Oddevold inte lyckades skapa några målchanser. En fysisk urladdning som gav 3 poäng på Landskrona IP efter en 1-0 seger inför 1492 åskådare. 

Hemmalaget tog taktpinnen direkt och innan matchen var en minut gammal hade BoIS sin första hörna efter ett bra anfall. Oddevold ställde upp med sex försvarare och elva man på rätt sida bollen direkt men det såg ut som att BoIS ändå hittade ytor den inledande kvarten. I 11 minuten var Kevin Jensen nära att få ett friläge men matchen kom att ändra karaktär i den f15 minuten. 

En djupledsboll centralt gick över Patrick Nwadike och Axel Pettersson var på väg att bli fri, Nwadike lade handen på Petterssons axel och Oddevolds ensamma forward föll. Det röda kortet åkte direkt upp ur domarens fick, frilägesutvisning. Trots det tunga tappet fick BoIS i anfallet direkt efter matchens hetaste chans. En fin djupledspass från Viktor Wilhstrand nådde Dennis Olofsson på kanten som slog ett precist inlägg mot en rusande Robin Hofsö. Målvakten Kristoffer Björk kom emellan och returen höll på att skjutas i mål av Granit Stagova.

I 25 minuten kom så BoIS ledningsmål, ett riktigt vackert anfall centralt där hemmalaget satte tempo och lät bollen göra jobbet. Stagova passade till Jensen som direktskarvade till Hofsö som direktskarvade till en fri Olsson som petade bollen en gång och sedan säkert placerade in ledningsmålet. En tempohöjning som fick Oddevolds spelare att se ut som koner. 

Resten av matchen blev så som vi vant oss att se detta trygga kämpande BoIS-lag. Ledningen försvarades tryggt ända in i 94 matchminuten utan att varken BoIS eller Oddevold var riktigt nära att göra mål. I 51 minuten nickade Olsson knappt över på en fint slagen hörna och Kamal Mustafa fick två skottlägen från distans för Oddevold men de gick 5-10 meter utanför båda gångerna. 

En trygg seger på söndagskvällen på ett blåsigt IP i det som kändes som årets första riktiga höstmatch. Härnäst väntar toppkonkurrenten Trollhättan borta. 

Startelva
Amr Kaddoura

Dennis Olofsson
Patrick Nwadike
Viktor Wihlstrand
Jonatan Asp

Måns Ekvall
Granit Stagova
Sumar Almadjed

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
1-0 Linus R Olsson, 25 min (ass R Hofsö)

Varningar
Jonathan Asp, 82 min

Utvisning
Patrick Nwadike, 15 min

Byten
Alexander Tkacz in, Olsson ut, 67 min
Jakob Ondrejka in, Jensen ut, 67 min
Igor Arsenijevic in, Almadjed ut, 90 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS