Det var ett kämpande BoIS som tillsammans besegrade topplaget FC Trollhättan borta med 1-0 på söndagskvällen. Kevin Jensen pricksköt in segermålet i den 54 minuten efter en fin aktion. Mot slutet blev även Amr Kaddoura stor matchhjälte med en svettig TV-räddning på övertid. 

Även om Trollhättan var framme i en kombination och en efterföljande hörna redan i matchens andra minut stod det tidigt klart att hemmalagets plan var att krympa ytorna och kontra. BoIS tog hand om taktpinnen och dominerade hela första halvlek kraftigt. 

I 15 minuten hade Linus Olsson två chanser. Första chansen var ett avslut som såg ut att räddas från att gå mot tom bur med handen av Trollhätteförsvararen. Linus vinkade på straff men signalen uteblev och strax var han igång i spel igen och fick ett friläge. Hårt trängd fick Olsson på ett ganska bra avslut men hemmamålvakten avvärjde. 

Ett par minuter senare stack Trollhättan upp, kom runt på kanten och Amr Kaddoura fick rädda ett avslut till hörna. I 24 minuten hade Trollhättan sitt andra anfall där man kom till ett okej avslut men sen skulle halvlekens stora chans komma i anfallet efter. 

Linus Olsson brottade till sig en frispark strax utanför straffområdet. Granit Stagova slog en hård välplacerad frispark, Trollhättans målvakt vände i luften och styre bollen i ribban, ner på mållinjen och ut. I 40 minuten fick Trollhättan sin dittills bästa chans. Kaddoura missade en utrusning och Philip Andersson fick rensa precis innan mål framför en motståndaranfallare. Inga mål i första halvlek. 

I andra halvlek såg man tydligt att BoIS bestämt sig för att få hål på hemmamuren. Man var riktigt aggressiva i pressen och stod högt. Det ledde till en kontring och Kaddoura fick göra en bra räddning efter skott centralt vid straffområdeslinjen i ganska fritt läge. 

I anfallet efter rundande Jonathan Asp sin back på kanten, spelade in bollen i målområdet och det var riktigt nära att bollen kunde stötas i mål. Två minuter senare hämtade Stagova bollen på egen planhalva, passade till Kevin Jensen som drev bollen mot straffområdet, tog sig förbi en försvarare och sidan om ytterligare en och placerade sedan ett skott i bortre hörnet. Hemmamålvakten var på bollen men den gick in. En riktigt stark individuell prestation av en Jensen i magisk höstform. 

Efter målet fortsatte BoIS trycka på men från 70 minuten och framåt gick man ner i defensiv position och satsade på omställningar. Trollhättan fick en rad hörnor och frisparkar från långt håll men utan att skapa några chanser. Men så på tilläggstid kom den stora chansen, ett inspel gav FCTs fowardfritt nickläge från 7-8 meters håll en Kaddoura låg som ett streck i luften och räddade hem en skön värmande trea till moderklubben när han höll nollan för femte matchen i följd. 

Startelva
Amr Kaddoura

Dennis Olofsson
Philip Andersson
Viktor Wihlstrand
Jonatan Asp

Måns Ekvall
Granit Stagova
Sumar Almadjed

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
0-1 Kevin Jensen, 54 min (assist Stagova)

Varningar

Byten
Almadjed ut, Filip Olsson in, 67 min
Stagova ut, Igor Arsenijevic in 82 min 
Jensen ut, Alexander Tkacz in 84 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson