Det blev 3-0 till BoIS hemma mot Torn på söndagskvällen efter dubbla mål av formtoppade Kevin Jensen och ett tredje mål av kapten Philip Andersson på nick i andra halvlek. Inför 2044 åskådare dominerade BoIS matchen från start men hade sedan lite tur och en stor portion skickligt fotbollsgodis av Kevin Jensen och lyckades göra mål när det sved som allra mest för motståndarna. BoIS kvar på kvalplats inför två bortamatcher i rad, närmast toppkandidaten Skövde om en vecka. 

Hemmalaget började bäst och redan i tredje minuten fick första halvleks man Kevin Jensen ett bra läge. Jonathan Asp rundade sin back och slog ett inlägg som Jensen mötte med en perfekt tajmad omarkerad löpning. Jensen stötte bollen utanför på volley men Torn såg lätt chockade ut av öppningen och värre skulle det bli. 

I den 11 minuten tog hemmalaget ledningen. En djupledslöpning friställde Robin Hofsö som i en tuff duell med Niklas Nilsson i Tornförsvaret såg ut att bli dragen i armen. Hofsö drämde in i Torns målvakt Svante Hildeman och bollen rullade till en fri Kevin Jensen som kunde rulla in 1-0 till hemmalaget. Hildemna blev skadad i situationen och fick kliva av en stund senare.

-Man låter såklart som en dålig förlorare när man har förlorat med tre och klagar på BoIS första mål men det är en solklar frispark tycker jag. Målet ställer till det för oss och vår matchplan och det känns tråkigt, kommenterade Torns Richard Ringhov efter matchen.  

BoIS fortsatte dominera och trumma på efter ledningsmålet. I 27 minuten var Granit Stagova nära att göra 2-0 efter fint förarbete av Linus Olsson och Robin Hofsö men avslutet i bra läge centralt i straffområdet gick utanför. Två minuter senare fick Torn sin stora chans i matchen. Niklas Nilsson fick avslutsläge vid straffområdeskanten och riktigt bra tryck på bollen men Amr Kaddoura gjorde en fin räddning. Även hörnan efteråt blev farlig. 

Torn tog sig nu sakta in i matchen och tog över mittfältet men utan att skapa mer än tunga inlägg och hörnor, några rena målchanser fick man inte till. Ändå kom BoIS 2-0 på en omställning som en kalldusch i 44 minuten. Hofsö fick loss bollen, Jensen satte fart och tunnlade två gubbar på rad innan han enkelt placerade i 2-0 målet. 

Andra halvlek blev lik de många andrahalvlekara BoIS avverkat i höst. Laget blev mer och mer defensivt och höll motståndet borta från farliga chanser samtidigt som man själv låg på kontring. I 71 minuten betalde det sig. Inbytte Jesper Lernesjö slog en riktigt fin hörna som Philip Andersson ohotat fick nicka i mål. De sista 20 minuterna blev en enkel resa. Torn fortsatte ha boll utanför BoIS straffområde men någon klar målchans fick man inte förrän i sista ordinarie spelminut då BoIS spelare kämpade för att hålla nollan för sjätte matchen i rad och lyckades.

-Vi har en jättechans att kvittera men målvakten i Landskrona gör en fin räddning. Vi jobbar hela matchen men möter nog seriens just nu bästa lag och jag hoppas verkligen att ni går hela vägen, summerade Torns Rickard Ringhov. 

-Ja vi har en ledning med 2-0 i paus som såklart är tacksam och kanske i överkant. Prestationen är inte alltid bra idag men vi lyckas till slut stänga matchen med ett tredje mål och då får man vara nöjd, kommenterade BoIS tränare Billy Magnusson.  

Startelva
Amr Kaddoura

Dennis Olofsson
Philip Andersson
Viktor Wihlstrand
Jonatan Asp

Måns Ekvall
Granit Stagova
Sumar Almadjed

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
1-0 Kevin Jensen (ass Hofsö), 11 min
2-0 Kevin Jensen (ass Hofsö), 44 min
3-0 Philip Andersson (ass Lernesjö), 71 min

Varningar
Linus R Olsson, 39 min

Byten
Asp ut, Jesper Lernesjö in, 35 min
L Olsson ut, Alexander Tkacz in, 69 min
Stagova ut, Filip Olsson in, 77 min

Foto
  • Nisse Nilsson