Seriefinal är väl att ta i, men det är inte långt därifrån när andraplacerade BoIS på söndagen åker till Skövde för att möta fjärdeplacerade Skövde AIK. -Vi är några lag som slåss om kvalplatsen och möter ett lag som ser sin chans att plocka in några poäng på oss. Det kommer krävas ännu en bra prestation av oss, säger Billy inför matchen.

Ny vinst, och en ny nolla bakåt senaste matchen mot Torn. BoIS avstånd ner till tredjeplatsen (Utsikten) ökade till fyra poäng. På fjärdeplatsen, fem poäng bakom BoIS återfinns söndagens motståndare Skövde AIK. Utsikten spelar under lördagen, men oavsett resultat i den matchen har BoIS chans att koppla ett järngrepp om kvalplatsen.

Matchen mot Torn innebar BoIS sjunde raka seger och sjätte raka nolla. Efter några 1-0-segrar fick BoIS offensiv äntligen “sträcka ut benen”, där Kevin Jensens 2-0-mål givetvis var höjdpunkten.

– Två av målen är ju frukten av bra försvarsarbete. Vid det ena är det lite flipper-spel, vi vinner boll och Sumar driver fram. Vi får Robin i ett djupledshot och sedan kommer Kevin i andravågen. Vid andra målet har Torn inkast på egen planhalva, vi vinner boll och spelar oss ur. Robin är felvänd, väggspelar och sedan är det Kevin-show. Vi visade tydligt att bra försvarsspel kan generera mål offensivt. Sen fick Phille sätta dit en hörna, vilket ju också är ju posisivt, sa Billy i veckans BoIS-TV.

Jonathan Asp tvingades byta efter en våldsam satsning av en Torn-spelare i en duell. Han saknas i morgondagens match.

– Asp fick ju en rejäl smäll, han var uppe och röntgade på kvällen och fick beskedet att det inte var någon fraktur men däremot en kraftig stukning. Denna veckan har han bara kört övningar med Tomas. Vi hoppas att han är igång med löpträning på måndag sendan får vi se hur snabbt han är igång med fotbollsträning, kommenterar Billy.

Är BoIS i bra form så är det tvärtom för Skövde. Endast en poäng på fyra senaste matcherna gör att laget halkat ner till fjärde plats i tabellen. Efter en fantastisk vår säsong har det alltså gått tyngre under hösten men Billy höjer ett varningens finger.

– Skövde är ett av de fyra lag bakom Ljungskile om slåss om andraplatsen. De hade en fantastisk höst. Skövde är ett bra och välorganiserat lag som jag inte tycker spelat mycket sämre under hösten. Det har varit lite stolpe ut och sådär, en del uddamålsförluster. De ser sin chans att plocka in poäng på oss. Vi ska jobba på vårt, vara beredda på Skövdes offensiva inläggsspel där de gjort en del mål, samtidigt som vi ska fokusera på vårt anfallsspel och hota utifrån en del ytor vi tror oss kunna få, avslutar Billy.

Truppen: Amr Kaddoura, Carl Lindell, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Patrick Nwadike, Granit Stagova, Dennis Olofsson, Jakob Andersson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Jacob Ondrejka.

Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Skövde AIK genom tiderna. (BoISHistoria.se)

Klicka HÄR för att komma till BoIS youtube-kanal och se veckans BoIS-TV.

Skövde AIK – BoIS, avspark söndag 17:00 på Södermalms IP.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS