BoIS fick med sig en poäng från den tuffa bortamatchen mot Skövde. Ett klart godkänt resultat även om Skövdes sena kvittering känns bitter för alla randiga idag. Vi tog ett snack med huvudtränare Billy Magnusson efter gårdagen. 

-Sammanfattningsvis så gör vi en bra bortamatch mot ett lågt stående Skövde. Som lag är vi bra balanserade och skapar flera kvalificerade målchanser. Det är synd att vi inte avgör tidigare men sådan är fotbollen, säger Billy.

BoIS tog ledningen i slutet på den andra halvleken. Linus Olsson stod för en fin individuell insats och kom loss från sin försvarare innan han hittade Robin Hofsö som stötte in bollen från nära håll. Efter pausvilan hade Hofsö ytterligare en vass chans men Skövdes målvakt räddade BoIS-anfallarens stenhårda volley. BoIS såg länge ut att ta med sig alla tre poäng hem till Landskrona men i den 94:e minuten lyckades Skövde kvittera efter en tilltrasslad situation i randigt straffområde. 

-Direkt efter slutsignalen känns det som en förlust men när vi idag summerar omgångens resultat så kan man konstatera att vi och Skövde är vinnarna utifrån tabelläget. Nu går vi in i en treveckorsperiod där vi har revansch att utkräva mot samtliga motståndare så det är bara att ladda om batterierna, fortsätter Billy. 

Närmast för randigt väntar Assyriska på bortaplan den 12 oktober innan Eskilsminne kommer till IP den 20 oktober. 

-Det var riktigt kul att se hur många BoISare som tagit sig hela vägen till Skövde. Det är nu det ska avgöras och vi hoppas på många randiga på både hemma- och bortaplan i slutspurten, avslutar Billy. 

För de som vill åka upp till Jönköping redan till helgen planeras det en supporterresa. Mer information finns på facebooksidan Allians261. De som inte har möjlighet att åka upp kan se matchen på Erikstorps Kungsgård som anordnar Oktoberfest och sänder matchen på storbildsskärm.

Foto
  • Jonny Karlsson