Under ett tufft randigt 2018 var en av de stora ljusglimtarna BoIS-podden som gästades utav fans, spelare och andra randiga profiler. När BoIS möter Eskilsminne den 20 oktober gör BoIS-podden comeback i samband med årets upplaga av BoIS-hjälpen. 

BoIS-hjälpen är ett arrangemang som klubben lanserade under förra året där klubben auktionerade ut memorabilia och upplevelser. Totalt bidrog auktionerna till hela 115 000 kr till BoIS vilket var en av de åtgärderna som var helt avgörande för att göra ett plusresultat 2018. Tillsammans med killarna bakom podden gör klubben nu en storsatsning på en ny kul auktionsvecka som avslutas med en live-podd i Sportbaren innan den heta matchen mot Eskilsminne den 20 oktober. 

BoIS-hjälpen startar officiellt måndag 14 oktober och podden kommer släppa tre webb-tv avsnitt, torsdag-lördag, inför söndagens match. Med ett så långt uppehåll var redaktionen nyfikna på vad som väntade under nästa veckas comeback och därför bestämde vi oss för att ta pulsen på programledarna Jens och Björn. 

Jens/Björn, podden är tillbaka! Hur kommer det sig att ni gör comeback? 

-Kort och gott kan det väl sägas att frågan om BoIS-hjälpen dök upp och för oss kändes det självklart att hjälpa till. BoIS-podden har varit saknad av oss under året och med tanke på hur roligt det var med BoIS-hjälpen förra året behövde vi inte tänka två gånger, berättar Björn. 

Vad kommer ni bjuda på i år? 

-På det stora hela liknande som förra året, så folk som kollade förra året känner igen sig. Men framförallt så tror jag att det finns en törst efter BoIS-material att förtära både i synligt och lyssna så vi vill ha mycket BoIS-tugg. Vi kommer köra förinspelade avsnitt denna gången så förhoppningsvis är själva avsnitten lite snyggare och bättre, lite lättare att kolla på, säger Jens. 

Björn fyller i: 

-Vi kommer också att lägga lite större fokus på söndagens live-event i VIP-baren där det serveras såväl mat som dryck och vi hoppas fylla lokalen.

Avslutningsvis, vad tror ni om slutspurten för A-laget?

Björn: 

-Efter den snöpliga kvitteringen av Skövde tror vi ändå att BoIS repar sig ganska snabbt och bör ha goda chanser till kval. Däremot så blir det väl spännande in i det sista på klassiskt BoIS-vis.

Jens: 

-Form är temporärt men klass är permanent. Frågan är när formen blir permanent? Med tanke på hur laget har spelat, formen laget är i, läget i tabellen och att de andra lagen ändå inte imponerar räknar jag med att Billy och Max redan har börjat scouta kvalmotståndare. 

Vi önskar killarna lycka till i podd-comebacken. Samtliga avsnitt kommer släppas som webb-tv magasin och publiceras på landskronabois.se samt i klubbens sociala medier. Där hittar ni också inom kort all info om BoIS-hjälpen.

Har du någon BoIS-pryl eller fotbollsupplevelse som ni vill bidra med till BoIS-hjälpen är ni välkomna att kontakta max.lundmark@landskronabois.com