På nytt gjorde BoIS en riktigt bra första halvlek för att i andra tappa initiativet och släppa in Assyriska i matchen. Matchen slutade 2-2 efter en sen kvittering av Assyriska. Samtidigt hade BoIS på nytt tur med resultaten och håller avståndet ner till övriga kvalsugna lag. 

Bortalaget körde mer eller mindre över ett vilt kämpande Assiriska första 30-35 minuterna och 1-0 var i underkant. Det tog dock 10 minuter innan BoIS fick sitt första riktigt bra anfall men då var det klapp klapp fram till avslutet som hemmamålvakten fick sträcka ut i bortre hörnet på. Direkt efter fick Assyriska en slumpboll i virket på en omställning och plötsligt var man glad för 0-0. 

Efter dryga kvarten hade Philip Andersson ett bra läge men nickade över. Fem minuter senare fastnade jublet i halsen när Måns Ekvall sköt i stolproten och bollen gick längs mållinjen och ut. Efter 25 minuter fumlade Assyriskas målvakt med bollen på en hörna och Nwadike rakade in den förlupna bollen i målet.

Robin Hofsö fick en drömpass av Kevin Jensen efter halvtimmen och sköt precis utanför. Nwadike träffade ramverket och trots att Assyriska vädrade lite luft sista 10 gick de nöjda till paus med bara ett mål i baken. 

Matchen gick i stå, inga chanser och spel på mitten men  i 69 minuten fick Assyriska straff och den satt säkert. BoIS svarade direkt med ett vackert mål av Kevin Jensen två minuter senare. Han rundade en handfull motståndare i sedvanlig ordning och rullade bollen i bortre hörnet. 

Assyriska lyckades inte skapa något samtidigt som BoIS på nytt sjönk väl lågt. I 91 minuten straffade det sig på nytt när Amr Kaddoura såg ut att halka i den leriga, grusiga planen och släppte en retur som Johannes Ehn enkelt kunde slå in returen på. Ytterligare en bitter poängförlust i slutminuterna men samtidigt lagets 13 raka seriematch utan förlust på kontot. 

Startelva
Amr Kaddoura
Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Patrick Nwadike
Filip Olsson, Måns Ekvall, Sumar Almadjed
Kevin Jensen, Robin Hofsö, Linus Olsson

Mål
1-0 Patrick Nwadike, 25 min
2-1 Kevin Jensen, 71 min (ass Hofsö)

Varningar
Philip Andersson, 61 min 

Byten
Granit Stagova in, Almadjed ut 67 min
Jakob Ondrejka in, L Olsson ut, 74 min
Igor Arsenijevic in, F Olsson ut, 86 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Jonny Karlsson