Landskrona BoIS tog ett stort kliv närmre den hägrande kvalplatsen till Superettan när laget besegrade gästande Eskilsminne IF med 2-0 inför 2231 åskådare. Matchen var tät och jämn över 93 minuter men BoIS starka försvar höll tätt och Eskilsminne var sällan riktigt nära att spräcka Amr Kaddouras nolla och när möjligheterna dök upp höll hemmamålvakten hög klass. 

Matchen började med att lagen kände på varandra under den inledande kvarten. Bollen höll sig utanför straffområdena och det kändes som att det fanns en viss nervositet i båda lagen. Eskilsminne med press att undvika kvalstrecket nedåt och BoIS med press efter Utsiktens seger mot Skövde på lördagskvällen. 

Efter kvarten började dock hemmalaget ta över spelet mer och mer och började sakta mala på mot ett ledningsmål. Första riktiga målcxhansen blev dock bortalagets när Amr Kaddoura kom lite snett på ett inlägg och Emil Åberg fångade upp bollen men hade inte tid nog utan fick iväg ett svagt skott utanför. I 28 minuten var dessutom bortalagets mittfältare Passi Prudence nära att ge BoIS ledningen när han nickrensade ett inlägg från Dennis Olofsson i egen ribba. 

I 40 minuten hade BoIS ytterligare ett läge när Robin Hofsö nickade på ytterligare ett inlägg från Olofsson. Målet skulle dock komma från Eskilsminnes skyttekung från 2018. I 44 minuten slog Dennis Olofsson en hård djupledsboll som styrdes av en bortaförsvarare och gav Hofsö ett friläge. Målvakten till höger, bollen till vänster och BoIS Opp i Topp! 10 ledningen kom precis före halvtid och sänkte axlarna rejält på hemmalaget. 

I andra halvlek fortsatte BoIS till en början trumma på utan att skapa riktigt tunga målchanser. Efter cirka 60 minuter började Eskilsminne dock att spela mer desperat och pressa högre upp i banan. BoIS fick problem och Eskil fick iväg ett jätteskott som Kaddo TV-räddade elegant till hörna. Strax därefter missade Granit Stagova markering på hörna och inhoppande Noah Christoffersson fick bortalagets kanske bästa läge i matchen men hann inte få ordning på fötterna. 

När Eskilsminne till slut släppte helt på bromsen så straffades man direkt. Sumar Almadjed slog en briljant djupledspassning in bakom Eskilsförsvaret och Olofsson duellerade fram bollen till Kevin Jensen som enkelt kunde raka in sitt åttonde mål för året i tom bortabur. De sista 10 minuterna blev en transportsträcka innan hemmalaget fick motta fansens segerjubel!

-Det var en jämn match spelmässigt. Resultatet är absolut rättvist men jag tycker ändå att vi spelmässigt är bra med i matchen men vi saknar spets och den finns i BoIS idag. Vi gör det bra, hänger ihop och har en bra organisation men vi skapar alldeles för lite. Jag är såklart missnöjd med förlusten men vi gör ändå en godkänd operation, summerade Eskilsminnes tränare Mattias Lidström. 

-Eskilsminne har verkligen lyft sig i höst och jag håller med om att det spelmässigt är en jämn kamp. Vi får såklart momentum med ett ledningsmål precis före paus. Så sammanfattningsvis en skön seger mot ett bra motstånd, avslutade Billy Magnusson på presskonferensen efter matchen.  

Startelva
Amr Kaddoura

Dennis Olofsson
Philip Andersson
Viktor Wihlstrand
Jonatan Asp

Måns Ekvall
Filip Olsson
Sumar Almadjed

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
1-0 Robin Hofsö (ass Olofsson), 44 min
2-0 Kevin Jensen (ass Olofsson), 81 min

Varningar
Philip Andersson, 6 min
Måns Ekvall, 86 min

Byten
F Olsson ut, Granit Stagova in, 46 min
L Olsson ut, Alexander Tkacz in, 72 min
Ekvall ut, Patrick Nwadike in, 89 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS