BoIS började inspirerat och tog snabbt ledningen mot ett trögt och orörligt bortalag. Linus R Olsson lurade bort tre man efter fint förspel av Jonathan Asp och de 4035 åskådarna fick lufta struparna. Ett defensivt moment av slarv gav dock bortalaget 1-1 när ett tröttkört Öster lyckades kämpa sig till oavgjort i första mötet av två på Landskrona IP.

Matchen hade precis kommit igång när BoIS påbörjade ett anfall via en fin spelvändning från Philip Andersson till Jonatan Asp. Asp hittade Linus R Olsson i bortre hörnet av straffområdet och Olsson kunde bekvämt placera in ledningsmålet i den 9 matchminuten med tre försvarare hängande i ryggen. 

Repliken lät dock inte dröja, Granit Stagova tappade en boll på mittfältet och Öster fick en dubbelhörna där ett passivt BoIS-försvar lät en ostörd Dragan Kapcevic peta in en lite väl enkel kvittering bakom en chanslös Amr Kaddoura. Kvalmötet hade fått en flygande start och Öster fick luft under vingarna genom kvitteringsmålet. Den kommande kvarten blev bortalagets och man hade ett flertal hörnor och fasta situationer där man hade press utan att skapa några klara målchanser. Ett par bengaliska eldar som rökfyllde planen från bortaklacken och ett spelavbrott ledde dock till att BoIS fick en paus, återtog kommando och släppte det aldrig igen.

Resten av matchen handlade egentligen om att BoIS tålmodigt flyttade boll och fick Öster att jaga. Hemmalaget sökte lösningar på Östers allt djupare lag och var också nära att göra ytterligare mål vid ett antal tillfälle men den riktiga kvaliteten i det avgörande momentet fanns inte där. Bäst av alla chanser var ett inspel från högerkanten av Kevin Jensen förbi Östers försvar som landade på Robin Hofsös fötter. Förstatouchen blev bra och Hofsö kom fri mot Malmqvist i Österkassen men andratouchen blev för lång och bortakeepern kom ut och plockade boll. Då stod klockan på 37 minuter och BoIS dominerade sedan stort in i paus.

I andra halvlek blev målchanserna färre och inte lika klara. Linus R Olsson fick ett riktigt bra läge men kom inte till avslut. Hofsö och Jensen hade nickchanser och på slutet kom Jakob Ondrejka in och avlossade ett skott som blev alldeles för rakt på i ett ganska bra läge. 

Hör tränarna summera sina intryck här
Läs om Zebrafondens bussar till Växjö på söndag här  

Startelva
Amr Kaddoura

Dennis Olofsson
Philip Andersson
Patrick Nwadike
Jonatan Asp

Måns Ekvall
Granit Stagova
Sumar Almadjed

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
1-0 Linus R Olsson (ass Asp), 9 min

Varningar
Linus R Olsson, 34 min
Dennis Olofsson, 32 min

Byten
Stagova ut, Filip Olsson in, 77 min
Jensen ut, Jakob Ondrejka in, 82 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson