Senaste veckorna har ännu fler bitar lagts på plats inför säsongen 2020. Här kommenterar Billy de senaste veckornas nyförvärv och kontraktsförlängningar.

Ni har senaste veckorna kunnat se videor på BoIS kontraktsförlängningar och nyförvärv. Här kommenterar Billy de senaste veckornas spelarnyheter. Vi tar dem i tur och ordning och börjar med nyförvärven. Först ut Passi Prudence, som tillhört Falkenbergs FF men som senaste säsongen var utlånad till Eskilsminne.

Om Prudence:

-Egentligen började väl ”Linkan” titta på honom redan 2015, när han kom fram i Högaborgs A-lag. Sedan har vi väl följt honom från och till, han har funnits där i bakhuvudet. Sedan gick det ganska fort efter att första kontakten tagits med honom. Han är bollskicklig, tillför mycket längd, inte minst på fasta situationer. En spelartyp som vi vill jobba med. Vi har en bra konkurrenssituation på mitten, så där har vi stora förhoppningar, säger Billy om Herve ”Passi” Prudence som skrev på för två år med BoIS.

Nästa nyförvärv är en BoIS-bekanting. Nicklas Nielsen kom som 17-åring upp i BoIS A-lag, åkte på några tunga knäskador och har de senaste åren visat sina fotbollskunskaper i lägre divisioner. 2020 är han tillbaka i Landskrona BoIS.

Om Nielsen:

-Nicklas blir väl lite grann som en Joker för oss. Han brinner väldigt mycket för detta. Det finns ingen ekonomisk risk, han får ett prestationsbaserat avtal och han vill verkligen ta denna chans. En bonus för oss att kunna ha en karaktär och spelare som Nicklas i truppen. En inspirationskälla, säger Billy.

Såhär säger Nicklas själv om att komma tillbaka till BoIS:

-Det känns fantastiskt. Känslosamt framför allt. Det var många år sen man fick avsluta karriären här, och nu har man möjligheten att göra nåt för Landskrona BoIS igen. Det ska bli riktigt roligt, säger han.

Däremellan stod det klart att Granit Stagova inte stannar kvar i BoIS.

-Vi ansträngde oss, men ibland går det inte ihop. Det finns tre parter: klubb, spelare och agent. Vi fick inte ihop det, och jag tycker inte vi ska grotta ner oss mer i det, säger han.

BoIS har också presenterat några kontraktsförlängningar.

Amr Kaddoura, 1 år

-Vi hade en målvaktssituation där båda var på utgående kontrakt. Amr har utvecklats och gjorde en bra säsong, säger Billy.

Robin Hofsö, 2 år

-Robin gjorde som vi alla såg en bra säsong, han kom igång ordentligt med målskyttet på hösten. Hans fränhet och fysiska spel gör honom viktig för oss, säger Billy.

Philip Andersson, 1+1 år

-En väldigt viktig bit som föll på plats. Han är en av dem med lång erfarenhet av elitfotboll i BoIS. Både som person och spelare är Philip viktig för oss. Med Philip, Wihlstrand, Patrick, Luka och även Lernesjö på plats får vi den kontinuitet och konkurrens på mittbackspositionen vi vill ha, säger Billy. Philip förlängde sitt kontrakt med 1+1 år.

-Ja, det är inget dramatiskt egentligen. Han blir klar med sina studier till sommaren och ska ju därefter ut i arbetslivet. Så det var mest utifrån en framtida jobb-aspekt att kontraktet blev 1+1. Philip kände sig trygg med det, förklarar Billy.

Dennis Olofsson, 2 år

-Han var den enda som startade samtliga seriematcher. Dennis är 23 år och han själv såg också vikten av ett tvåårskontrakt, så det känns väldigt bra sett till utvecklingssynpunkt. En bra kille och en bra spelare, säger Billy.

-Det känns bra. Vi kommer få en bra trupp i år också och verkligen utamana titeln denna säsongen också, säger Dennis.

Carl Lindell, 1 år

-Vi ville ha kvar båda målvakterna. Vi insåg också att det kanske skulle bli svårt sett till olika aspekter. Men Calle har varit nyttig för gruppen och inte minst för sin målvaktskollega ”Kaddo”. Väldigt skönt att vi fick som vi ville ha det, säger Billy om sitt målvaktspar.

-Jag trivs otroligt bra i Landskrona BoIS. Jag vill verkligen ge detta en chans ett år till, och jag hoppas vi kan ta klivet upp i Superettan, säger Carl.

Jesper Lernesjö, 1 år

-Vi får väldigt mycket tillbaka av det vi investerar. En bra kille som presterat bra under säsongen som gått. Han startade ändå en tredjedel av matcherna, både som vänsterback och mittback. En karaktär som är viktig att ha, säger Billy.

Måns Ekvall, 1 år

-Skönt att vi fick Måns på plats. Vår centrallinje har varit väldigt stark och Måns har startat många matcher. En klok spelare som vi gärna ville ha med på resan. Måns skrev ett år, det passade bäst för honom, säger Billy.

Om olika kontraktslängder:

-Vissa spelare har vi skrivit två år med, vissa ett år. När det gäller yngre spelare är det alltid minst två år som gäller. Kring äldre spelare får man ibland titta utifrån hela livspusslet, var man är i karriären och livet. Ibland kanske det passar bättre för ena – eller båda – parten att bara skriva ett år. Då behöver man inte skapa sig ett problem som inte behöver finnas, säger Billy.

Därmed är 21 spelare kontrakterade över 2020.

-Vi har tänkt utgå från 22 spelare. Alexander Tkacz kommer få ett röntgen-besked inom kort och han vill känna av vilket resultat de senaste månadernas träning givit. Han är fortfarande en spelare vi är jätteintresserade av, så där kommer vi absolut anstränga oss för att hitta en lösning.

Ett fåtal förändringar i spelartruppen alltså.

-Ja, Lasse är väl nöjd, han slipper byta så många platser i omklädningsrummet. Nej, skämt åsido. Vi tror på denna idé. Det är goa åldrar på spelarna, och det finns fortfarande en växel till hos samtliga. Spelarna har visat att de vill vara här och det känns väldigt bra att ha truppen klar så pass tidigt, avslutar Billy.

Träningen drar igång igen torsdagen 9 januari 16:30.

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson