Truppen har varit igång drygt en vecka och assisterande tränare Max Mölder rapporterar.

Ni har varit igång en vecka, hur är känslan?

-Det känns väldigt bra! Man märker ju en tydlig skillnad från ett år sedan, där vi bland annat hade en helt ny spelargrupp. Nu har vi fått behålla många spelare, vi ligger längre fram fysiskt, taktiskt och mentalt bland annat. Grabbarna känner varandra, omklädningsrummet finns där. Nu börjar vi lite längre fram. Enda smolket är Dennis skada, där inväntar vi svar för att få reda på konvalescenstid.

I stora drag, hur ser träningsupplägget ut under försäsongen?

-Vårt träningsupplägg ser väl ganska likvärdigt ut året runt. Det är inte mycket tuffare bara för det är försäsong. De tre första veckorna har vi ju inga matcher, där blir det väl lite mer fotbollsrelaterade löp. De övningar vi gör är för att öka vår fotbollsmässiga styrka och fysik.

Två nyförvärv, ”Passi” Prudence och Nicklas Nielsen. Om vi börjar med den sistnämnde, hur har han reagerat på den ökade träningsdosen flytten från Svalöv innebär?

-Jag tror vi gjorde klokt i att han fick smyga igång redan i höstas. Så det inte blev en chock för honom nu. Men han har förstått allvaret, det märks att han legat i under vintern. Han ser bra ut. Räknar man Nicklas som halvt ny, så är väl ”Passi” den enda nya spelaren. Han precis som alla andra är införstådda med vad som krävs. Klart att han väl har lite mer att tänka på än alla andra, nu i början. Men det är fullt naturligt såklart, det ser väldigt bra ut för ”Passi” också.

En spännande mix av motståndare under försäsongen, lite danskt, lite Superettan och lite division 1 och 2. Några särskilda tankar med val av motståndare?

-Inte direkt. Det är ju lite svårare att få till bra motstånd när man ligger på denna nivå, vi har försökt få till så bra motstånd som möjligt och det tycker jag vi lyckats med. Det är en vecka längre fram där vi har två matcher, där alla i truppen får 90 minuter. Danska lag är alltid bra motstånd på försäsongen, eftersom de är närmare seriestart. Så det kommer bli riktiga test för oss. Jag vill vurma för en lördagsutflykt till Helsingör lördagen 7 mars.

Därutöver är det tänkt att BoIS ska spela en internmatch på lördag.

-Det blir en form av internmatch. Det börjar 12:00 där vi har lite matchuppvärmning, sedan drar matchen igång en stund därefter, avslutar Max.

Första träningsmatchen spelas på konstgräset på IP, lördag 1 februari 13:00. Motståndare Eskilsminne IF.