Anders Svensson var med under lördagens förmiddagsträning. Nej, inte DEN Anders Svensson, med 148 A-landskamper. Utan snarare en några år yngre BoIS-supporter med samma namn, för övrigt mer känd som mannen bakom Tipsklubben1915.

Hur hänger detta ihop? Potentiellt nyförvärv? Nja, anledningen till Svenssons närvaro på förmiddagsträningen var dessvärre inte frukten BoIS scoutingarbete. Anders lade helt enkelt högsta budet när BoIS-Hjälpen i höstas auktionerade ut en plats på en BoIS-träning. Lördagen var alltså den stora dagen, och Anders fick träna sina idoler.

Träningen inleddes med lite uppvärmning och därefter tränades bollmottagningar och passningar. Sedan följde avslutningsövningar, 3-mot-2 och 2-mot-1. Trots att han missade i markeringen några gånger, klarade han sig undan skäll av Philip Andersson. I en av övningarna hade hade Anders guldläge att göra mål. Han fick en fin passning av Linus Olsson och skulle egentligen bara lägga in bollen i det öppna målet. Då låg där helt plötsligt en extraboll på planen (!). Två bollar på banan och en Kaddoura i mål som skriker, ja det hade nog förvirrat även den bästa, och chansen rann ut i sanden. Han fick dock sin revansch i slutet av träningen, där han satte flertalet straffar på Kaddoura, som då skrek ut sin frustration.

-En blå nagel och ont i hela kroppen, men det var sjukt kul att vara med. Billy skulle höra av sig i veckan om det blir en fortsättning… säger Anders.

Om en vecka, nästa lördag 13:00, spelas första träningsmatchen. BoIS möter Eskilsminne på konstgräsplanen på IP.

Text
  • David Jönsson