Nicklas Nielsen spelade sin senaste match i BoIS i maj 2010. Nästan tio år senare är han tillbaka. Vi fick en pratstund med Nicklas en kvart efter matchslut, så den värsta andfåddheten hade lagt sig. Flera gånger återkom han till hur kul det var. Så här sa han efter sin ”debut”.

– Det var väldigt roligt, det var ju längesedan man spelade i den randiga tröjan. Framför allt var det väldigt kul. Det var svårt att komma in, man vill så mycket och så får man pingislungor, och så hinner man inte tänka så mycket. Men det var fruktansvärt roligt, det var det.

Nervöst?

– Nej. Jag hade som mål att komma in och göra en balja. Nu var det nära, men tyvärr gick det inte. Det kommer. När jag var på väg in så frågade Billy mig flera gånger, ”är du redo att komma in, är du redo nu?”. Det var speciellt och till en del även väldigt känslosamt. Det var kul.

Om sin bästa chans sa han:

– Jag kom från höger sida och såg att målvakten kom ut bra, så jag tänkte att jag skjuter högt vid första stolpen. Den sitter förhoppningsvis i serien sen i stället.

Text
  • David Jönsson