En riktigt stark första halvlek och ledning med 2-0, gjorde att BoIS tog säsongens andra seger. En mållös andra halvlek gav segersiffrorna 2-0 till BoIS mot Hvidovre.

BoIS kom till spel med några förändringar i startelvan jämfört med förra helgen mot Eskilsminne. Däribland Viktor Ekblom, provspelare från Österlen. Det var också denne som gav BoIS ledningen efter 23 minuter. I kamp med försvarare framför mållinjen, petade han in bollen i mål. Detta efter snyggt förarbete av Filip Olsson. Kevin Jensens mål knappt tio minuter senare var en riktig pärla. Ekblom passade Jensen som strax utanför straffområdet skruvade in bollen i målvaktens vänstra kryss. Vackert!

BoIS gjorde fem byten i halvtid. Kanske inte lika bländande offensivt, men defensivt täppte man igen och Hvidovre skapade egentligen inte någonting farligt i offensiv väg. Lite småfult spel i andra halvlek (mest av danskarna) som var ganska chansfattig. 2-0 slutade matchen och förutom nämnde Viktor Ekblom hade BoIS en annan A-lagsdebutant – 18-årige Osama Khattab från U19-laget som kom in med fem minuter kvar.

BoIS – Hvidovre IF 2-0 (2-0)

23 1-0 Viktor Ekblom (Filip Olsson)

32 2-0 Kevin Jensen (Viktor Ekblom)

Startelvan

Amr Kaddoura

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Måns Ekvall – Sumar Almadjed

Kevin Jensen – Viktor Ekblom – Linus Olsson

Byten

46 Jesper Lernesjö IN, Alexander Tkacz UT

46 Luka Petrovic IN, Viktor Wihlstrand UT

46 Hampus Ferhm IN, Viktor Ekblom UT

46 Passi Prudence IN, Filip Olsson UT

46 Emil Jönsson IN, Måns Ekvall IN

59 Nicklas Nielsen IN, Linus Olsson IN

85 Osama Khattab IN, Kevin Jensen UT

Foto
  • David Jönsson