Linus Olsson gav BoIS ledningen tidigt i matchen. Det blev också slutresultatet i en ganska jämn tillställning, som dock kunde innehållt en del mål till.

Några förändringar skedde i startelvan jämfört med förra matchen. Carl Lindell startade i mål, och Passi Prudence och Nicklas Nielsen spelade också från start.

Linus Olsson gav BoIS ledningen i elfte minuten. Ett snyggt inlägg av Kevin Jensen hittade Linus Olsson som med en hård nick träffade ribban. Linus hann fram på sin egen retur och tryckte in 1-0. Därefter var det en ganska svängig match där de båda lagen hade sina perioder av spelet. Så här sa Billy efteråt:

-Vi kom ut bra från matchstart, första 20-25 minuterna känns det som att vi ägde väldigt mycket av bollen, där vi mer eller mindre ständigt hotade Ängelholm. Vi tar snabba beslut men har bra variation och tålamod ändå. Efter 25 minuter så händer något. Antingen är det ÄFF gör det bättre, eller är det vi som tar beslut där vi i många situationer tänkte ”jag vill göra de avgörande sakerna”, i stället för att bearbeta bollen lite längre. I förberedelsen av speluppbyggnaden börjar vi tumma på det, kanske för att vi känner att vi har bra kontroll på det. Matchen blir då sämre från vår sida. Där fanns sekvenser som var bra, men det finns mycket som vi måste titta på och förbättra, säger han om första halvlek.

-Sedan blir det några byten i paus. Om andra halvlek kan vi säga att vi inte är lika dominanta som de första 25 i första halvlek. De får ett bra omställningsläge mot oss där vi gör bort oss, och de hade även någon chans till. Calle gör en stabil insats i målet. Annars varierar prestationerna lite. Några gjorde det bra, några måste höja sig, säger Billy

Jämförelse med de två första matcherna?

-Vi har nött på samma saker, vi har gjort några justeringar hur vi kan bli ännu bättre i presspelet. Utan att säga vad, så tycker jag att det stundtals funkade bra, och det gjorde det även mot Hvidovre. Offensivt har vi pratat om sista tredjedelen. Vi skapade mycket chanser i dag, men gjorde bara ett mål, avslutar Billy.

Nästa match spelas nästa lördag, 13:00 borta mot Trelleborgs FF.

Ängelholms FF – BoIS 0-1 (0-1)

Startelvan

Carl Lindell

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Alexander Tkacz

Passi Prudence – Måns Ekvall – Sumar Almadjed

Kevin Jensen – Nicklas Nielsen – Linus Olsson

Byten

46 Jesper Lernesjö IN, Alexander Tkacz UT

46 Luka Petrovic IN, Philip Andersson UT

46 Hampus Ferhm IN, Kevin Jensen UT

46 Filip Olsson IN, Sumar Almadjed UT

46 Emil Jönsson IN, Måns Ekvall IN

46 William Kvist IN, Nicklas Nielsen UT

Text
  • David Jönsson
Foto
  • David Jönsson