Regn och rusk – vädermässigt visade Trelleborg sig från en av sina sämre sidor – men BoIS stod för en stark insats och det blev till slut 1-1 mot Superettan-laget TFF.

BoIS gjorde en mycket bra första halvlek. Trots lite vind och regn mot sig så var man framme vid offensivt straffområde flertalet gånger, ofta via högerkanten där Patrick Nwadike kom framstormande. Mittfältstrion Almadjed, Ekvall och Olsson hade god kontroll på spelet och BoIS kunde haft ledningen i halvtid, om man fått till något av de avslutsläge man hade.

I andra halvlek hade BoIS viss medvind, men det hjälpte inte så mycket när vinden och regnet tilltog, ett tag var snudd på storm, blandat med regn och hagel. Mitt i detta oväder tog BoIS ledningen. Jesper Lernesjö tog emot bollen strax utanför straffområdet, täckte bollen fint och fick fram den till Linus Olsson. Linus vände snyggt bort Fredrik Liverstam och placerade in bollen i mål. 1-0. Efter målet tog Trelleborg över något och hade det mesta av spelet, men utan att skapa några farliga målchanser. Det höll fram till fem minuter innan matchslut, då hemmalaget fick en straff som man gjorde mål på. 1-1 blev slutresultatet.

-Innan matchen hade vi snackat lite om våra ytterbackars positioner, och hur vi kan öppna upp för våra centrala spelare. Jag tycker att det är en jämn match, där det är vi som styr. Vi hade lite problem att få fram den där sista bollen, men i dag var det nog vädret som ställde till en del, säger Billy efteråt.

Lernesjö hade som tidigare nämnt en snygg assist till målet, och flertalet gånger var Patrick framme i offensiven.

-Ytterbackarnas positioner får ju alltid ställas i relation till övriga positioner. Patrick hade till exempel bra relationer till Kevin och Sumar i dag, han fick många bollar i sin korridor och motståndarna måste hela tiden ta beslut hur de ska göra, säger Billy.

-Trelleborg är ett bra lag, men vi stod upp bra och var minst lika bra som TFF i dag. Klart där kom in en liten trötthet mot slutet av matchen, där vi inte var lika bra, säger han.

Trelleborgs straffmål var mer eller mindre det enda riktiga avslutet hemmalaget hade i dag. Nu hade förvisso inte BoIS överdrivet många avslut på mål de heller, de flesta gick utanför eller täcktes av försvarare. Därmed har BoIS släppt in sitt första mål för säsongen.

-Klart man bygger någon form av självförtroende, vi är väldigt kompakta. Jag ska inte säga att det insläppta målet är helt ointressant, men det viktiga är att vi ser våra linjer, att organisationen håller ihop och att vi inte släpper till så mycket, avslutar han.

Trelleborgs FF – BoIS 1-1 (0-0)

58 0-1 Linus Olsson (Jesper Lernesjö)

84 1-1

Startelvan

Carl Lindell

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Jesper Lernesjö

Filip Olsson – Måns Ekvall – Sumar Almadjed

Kevin Jensen – Linus Olsson – Hampus Ferhm

Byten

63 Nicklas Nielsen IN, Linus Olsson UT

84 Passi Prudence IN, Hampus Ferhm UT