BoIS både vann och höll nollan, men Billy Magnusson var kraftigt missnöjd med insatsen. -Bedrövligt. Den sämsta insatsen sedan jag och Max tog över, säger han.

En del nya spelare in jämfört med förra matchen, däribland en ny forwardskedja med Kvist, Nielsen och Ferhm. Första halvlek hade BoIS någorlunda kontroll på spelet. Målet kom tio minuter före halvtid när Hampus Ferhms skott tog på en försvarare och gick i en fin båge över målvakten.

En del byten i halvtid och en spelmässigt sämre andra halvlek. Bland annat hade inbytte Linus Olsson flertalet chanser som borde resulterat. 1-0 blev slutresultatet.

-Om vi börjar i rätt ände så är det bara att berömma Österlen. De kom hit och tog tillvara på att de mötte ett lag högre upp. De kan vara nöjda över sin insats, inleder Billy.

Om egna lagets insats säger han:

-Bedrövlig. Den sämsta sedan jag och Max tog över. Väldigt många prestationer i dag är klart underkända. Man börjar tumma på saker, gör inte jobbet till 100%. Elva spelare på plan är beroende av varandra, men vissa kör sitt egna race. Men än en gång viktigt att poängtera att Österlen gjorde en bra match i dag, säger han.

-Vi är ett kollektiv. Men är det vissa spelare som inte gör jobbet fullt ut, så blir det svårt för de som är där att få ut något. Det är många spelare i dag som är under den lägstanivå som jag tycker man ska kunna begära, fortsätter han.

-Spelarna har fått veta vad jag och Max tyckte om dagens match. Sedan får vi titta igenom videon, och där kan vi ju förstärka och göra det tydligt för spelarna.

Nu väntar två dagars vila, innan det är match igen. Rosengård kommer till IP på tisdag. Billy räknar med att rotera bland spelarna.

-Så var ju tanken redan innan. Några skulle spela mer i dag, och några mer på tisdag. Vi får hela tiden utvärdera var vi är någonstans. Träningsmatcherna vi har kvar blir ju färre och färre, säger han och han räknar med att nye målvakten Philip Mårtensson står på tisdag.

-Det hade vi bestämt sedan innan, så att Philip bland annat kunde få se oss spela en match. Han står på tisdag, avslutar Billy.

BoIS – Österlens FF

36 1-0 Hampus Ferhm

Startelvan

Carl Lindell

Luka Petrovic – Philip Andersson – Patrick Nwadike – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Emil Jönsson – Passi Prudence

William Kvist – Nicklas Nielsen – Hampus Ferhm

Byten

46 Viktor Wihlstrand IN, Patrick Nwadike UT

46 Måns Ekvall IN, Philip Andersson UT

46 Sumar Almadjed IN, Filip Olsson UT

46 Kevin Jensen IN, Hampus Ferhm UT

60 Linus Olsson IN, Nicklas Nielsen UT

Foto
  • David Jönsson