BoIS svarade för en strålande första halvlek och 1-0-ledningen var i underkant. I andra lyckades man inte hålla uppe spelet och Helsingör kunde vända och vinna med 2-1. -Första halvlek gjorde vi bra, vi hade bra kontroll även om vi kände att den lilla sista delen fattades lite. I andra halvlek fanns det lite trötthetstendenser, säger Billy efter matchen.

BoIS inledde klart bäst och kunde tagit ledningen redan efter 10 minuter, då Filip Olsson snyggt spelade fram Linus Olsson som dock avslutade rakt på målvakten.

1-0-målet efter 25 minuter var en riktig godbit. Hampus Ferhm skarvade fram bollen till Jesper Lernesjö som sprang fram längs kanten. Bra inlägg till Linus Olsson som tog emot och satte 1-0. BoIS dominerade stora delar av spelet i första halvlek och hittade varandra på offensiv planhalva och hemmaspelarna fick mest stå och titta.

-Vi pratade lite om att bygga upp anfallen på olika sätt. Vi det tillfället valde vi att bygga upp på ett sätt. Klart vi jobbat med den typen av spelmönster, sedan är det inte alltid det blir mål, säger Billy om BoIS 1-0-mål.

I andra halvlek mattades spelet av och kanske smög det sig in en trötthet hos spelarna, som nu spelat tre matcher på åtta dagar. Helsingör kunde vända och vinna med 2-1.

-Första halvlek gjorde vi bra, vi hade bra kontroll även om vi kände att den lilla sista delen fattades lite. Vi hade kunnat hota ännu mer framåt. Vi var det bättre laget och ledde välförtjänt, säger Billy.

-Andra halvlek, ja, nu ska man inte skylla på det, men det fanns lite trötthetstendenser. Vi har spelat tre matcher på åtta dagar. Det var lite enkla mål vi släppte in, det måste vi undvika att göra. Men vi mötte ett spelskickligt lag. Vi jobbade hårt och det finns många bra grejer att ta med oss härifrån. Tyvärr var det vi som gjorde misstag och släppte in mål. Men det har varit en bra intensiv vecka, fortsätter han.

Efter en tuff matchperiod med match mot Österlen förra lördagen, och Rosengård och Helsingör denna vecka, väntar spelledigt nästa helg.

-Vi ska åka till Riga på en weekend. Det blir ett fyspass och lite teambuilding, det ska bli jättetrevligt, säger Billy.

FC Helsingör – BoIS 2-1 (0-1)

26 0-1 Linus Olsson (Jesper Lernesjö)

60 1-1

72 51

Startelvan

Carl Lindell

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Jesper Lernesjö

Filip Olsson – Måns Ekvall – Sumar Almadjed

Kevin Jensen – Linus Olsson – Hampus Ferhm

Byten

46 Nicklas Nielsen IN, Linus Olsson UT

46 William Kvist IN, Hampus Ferhm UT

46 Alexander Tkacz IN, Jesper Lernesjö UT

55 Passi Prudence IN, Måns Ekvall UT

88 Luka Petrovic IN, Patrick Nwadike UT

Foto
  • David Jönsson