Som vi informerade om redan i slutet av förra veckan arbetar Landskrona BoIS för högtryck på att hantera följderna av Coronaviruset (Covid-19).

Den gångna helgen skulle vi ha arrangerat en ungdomscup, men den tvingades vi dessvärre ställa in. Vi ställde även in A-truppens planerade teambuilding-resa till Riga. I onsdags beslutade vi tillsammans med Halmstad BK att ställa in helgens träningsmatch.

Fotbollsverksamheten
Det är viktigt att alla personal och andra som arbetar för klubben gör sitt yttersta för att minimera riskerna för smittspridning. Till detta hör självklart att hålla extra god handhygien och att stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Vidare har vi beslutat om riktlinjer för vår träningsverksamhet som innebär att:
– Utomhusträning fortsätter som tidigare
– All inomhusträning ställs in
– Ombyte ska ske i hemmet

Beslutet berör all fotbollsverksamhet i föreningen och gäller tills vidare.

Seriestart
När det gäller starten av Division 1 Södra är det Landskrona BoIS ståndpunkt att den inte ska ske förrän Folkhälsomyndigheten medger större sammankomster än vad som nu är fallet. Detta baserat på såväl hälsomässiga som sportsliga och ekonomiska skäl.

Vi har framfört detta till fotbollsförbundet, Ettanfotboll och våra kollegor i Söderettan och Norrettan.

Ekonomi och affärer
Fotbollen har redan drabbats hårt av effekterna av Corona-viruset och Landskrona BoIS kommer likt många andra klubbar att gå en mycket tuff tid till mötes. Vi kommer behöva hjälp och tvingas sannolikt vidta vissa åtgärder för att säkra vår verksamhet ekonomiskt.

I vårt företagsnätverk håller vi en öppen dialog med våra partners och avgör från aktivitet till aktivitet om den ska genomföras eller inte. Kommande Nätverksträff hos vår Huvudpartner Ohlssons AB ställs in och vi tar ställning löpande.

Våra företagspartners är navet i föreningens ekonomi och vi är medvetna om att många av dem också har det tufft just nu. Vi vill därför uppmana alla BoISare och Landskroniter att stötta våra lokala företag i dessa svåra tider.

Vi arbetar mycket intensivt med att förbereda för olika scenarier och återkommer så fort vi har mer information.

Ta hand om varandra!

Landskrona BoIS styrelse