Filip Olsson var den enda som spelade hela matchen och bjöd på en riktig läckerbit i form av sitt 2-0. Här berättar han om målet och om försäsongen.

-Vi sa ju innan att det skulle bli två halvlekar med olika startelvor, så vi sa att vi bara skulle ut och köra. Kör slut på er. Jag tror det var en anledning till att det såg ut som det gjorde. Vi har ju inte spelat match på ett tag, så det fanns ju en glädje i att möta någon annan än oss själva, som vi gör på träning. Vi ville verkligen gå framåt, efter 3-0-målet tappade vi väl lite ju mer halvleken led, men det brukar väl bli så, säger Filip och berättar om målet.

-Det var Lernesjö som spelade upp den. Jag lurar en spelare i vändningen, och sen ser jag att bortre krysset var ledigt. Det var ingen tvekan. Man gör ju inga mål om man inte skjuter, ler han och vi påminde varandra om målet mot Oskarshamn förra året.

-Man får väl tänka på det lite mer denna säsongen, det brukar ju vara de svåra skotten som går in. De lätta sitter aldrig, funderar han.

Hur var det att spela på ett folktomt Landskrona IP?

-Klart man tänkte på det lite. Förra gången vi mötte Eskilsminne här ifjol var det väl fem matcher kvar av säsongen och det var över 2000 på läktarna. Det var en konstig känsla att gå in på IP utan folk. Det brukar alltid vara ett sorl, buande, hejande. Men man får göra det bästa av det, säger han.

Och det gjorde verkligen BoIS. Förhoppningsvis gick det hem till TV-tittarna som fick se ett BoIS som höll en jämn, hög nivå genom hela matchen.

-Det visar att vi har en bra trupp. Vi gjorde många byten i halvtid, ibland kan det bli så att man då går ner sig en period, särskilt som Eskilsminne inte gjorde några byten i halvtid. Men alla visar att de håller en hög nivå och vill vara i startelvan. Alla som kom in var taggade, säger han.

Nu väntar en ny träningsvecka och match mot Torn nästa helg. Det är i alla fall planen.

-Vi tränar på, vi går väl för fullt, även om vi inte är i omklädningsrummet på samma sätt. Men träningarna flyter på som vanligt och vi räknar ju med seriestart 21 maj. Vi får utgå från det. Skulle det ändras, så får det bli så. Vi kör på, avslutar Filip och går in mot omklädningsrummet.

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson