En ofrivillig ledighet och inställda matcher. Spelarna visade hur mycket de längtat efter att spela match och efter 25 minuter stod det 3-0 till BoIS. -Det var bara att gå ut och köra, en glädje att spela match igen, sa målskytten Filip Olsson efter 5-0 mot Eskilsminne.

Var någon orolig att BoIS skulle ha tappat sitt spel eller spelglädje så kunde man ganska snabbt slå fast motsatsen. Redan efter sju minuter tog BoIS ledningen och det var ingen annan än Nicklas Nielsen som fick näta. Dennis Olofsson tog sig runt sin back på högerkanten och slog ett inlägg mot Nicklas Nielsen som hoppade, och nickade in 1-0. Han skrek ut efter målet, det gick inte riktigt att urskilja vad, men det behövdes inte heller.

Det var för övrigt på dagen tio år sedan Nicklas Nielsens senaste mål i BoIS, 10 april 2010 mot Degerfors.

Sex minuter senare skickade Jesper Lernesjö upp en boll till Filip Olsson som bjöd på en riktig godbit till de många TV-tittarna hemma i soffan. I bollmottagningen vände han bort två motståndare, drev bollen mot mål och sköt från långt håll in 2-0.

-Det är Lernesjö som spelar upp den till mig. Jag lurar en i vändningen, sen såg jag att bortre krysset var ledigt. Så det var ingen tvekan. Man brukar ju säga att man gör inga mål om man inte skjuter. Man får försöka tänka på det under säsongen. Det är ju de skotten som brukar sitta, de ”lätta” skotten brukar ju aldrig gå in, lägger han till.

Efter 24 minuter satte Linus Olsson 3-0 på straff och där och då kändes BoIS ganska överlägsna.

I halvtid gjordes nio byten – bara Filip Olsson och Sumar Almadjed var kvar på plan – men BoIS behöll sitt spel och gångerna Eskilsminne var framma och skapade farligheter var lätträknade. 20 minuter in på andra halvlek sköt Sumar Almadjed in 4-0, på passning från Patrick Nwadike som från sin högerkant var delaktig i det mesta BoIS skapade i andra halvlek. Det var också Patrick som snyggt spelade fram Hampus Ferhm som fri med målvakten satte 5-0 en kvart från slut.

-Skönt för Nicklas att göra mål. Han började ju matchen med ett bra läge där han sköt utanför. Han har ju haft en del chanser under förssäsongen, och gjort många mål på träning och sådär, säger Billy om Nielsen.

-Det var ju Måns och ”Kaddo” som inte var med. Det finns en ruskig konkurrens som någonstans handlar om att vi gör rätt saker och utvecklas. Spelarna vet att det är tufft att behålla sin plats. Det är ju det som är bra med dessa matcher, att man kan lufta alla. Så det är en styrka hos oss. Det blir roligt att titta igenom matchen nu efteråt, ta ut lite klipp så att vi har lite att jobba med i veckan, avslutar Billy.

BoIS – Eskilsminne 5-0 (3-0)

1-0 Nicklas Nielsen (Dennis Olofsson)

13 2-0 Filip Olsson (Jesper Lernesjö)

24 3-0 Linus Olsson (straff)

64 4-0 Sumar Almadjed (Patrick Nwadike)

76 5-0 Hampus Ferhm (Patrick Nwadike)

Så spelade BoIS

Philip Mårtensson

Dennis Olofsson – Philip Andersson – Jesper Lernesjö – Alexander Tkacz

Sumar Almadjed – Emil Jönsson – Filip Olsson

Kevin Jensen – Nicklas Nielsen – Linus Olsson

Byten

46 Carl Lindell IN, Philip Mårtensson UT

46 Jonathan Asp IN, Alexander Tkacz UT

46 Viktor Wihlstrand IN, Jesper Lernesjö UT

46 Luka Petrovic IN, Philip Andersson UT

46 Patrick Nwadike IN, Dennis Olofsson UT

46 Passi Prudence IN, Emil Jönsson UT

46 Hampus Ferhm IN, Linus Olsson UT

46 Robin Hofsö IN, Nicklas Nielsen UT

46 William Kvist IN, Kevin Jensen UT

73 Melker Heier IN, Sumar Almadjed UT

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson