BoIS fick en något turlig poäng i en tuff bortapremiär där nerverna verkade vara utanpå tröjan i det för dagen röda bortalaget. William Kvist kvitterade med två minuter kvar av ordinarie tid och laget får åka hem till Skåne med en poäng i bagaget efter en riktigt bra första halvlek följt av en svagare andra.

Första halvlek blev en böljande historia där BoIS tog över mer och mer efterhand. Det var dock Oskarshamn som inledde bäst. Viktor Wihlstrand stod på hälarna och hemmalagets lån från TFF André Reinholdsson kom fri i dålig vinkel. Carl Lindell var med på noterna vid sin första stolpe och stötte bort matchens första avslut i fjärde minuten.

Mycket av BoIS spel i första halvlek byggdes upp på Patrick Nwadikes kant. Ytterback för dagen så såg Patrick till att hålla Oskarshamns försvar sysselsatt under hela första halvleken. I mitten av halvleken såg BoIS ut att mala ner motståndet. En lobb mot tom bur precis som ifjol var nära att ge utdelning. I 27 minuten frispelade Sumar Almadjed Robin Hofsö som sköt lågt precis utanför stolproten.

I 38 minuten ropade bortalaget på straff. Almadjed fick en fin passning in i straffområdet, vände bort sin back och föll i fritt läge. Det såg ut som att han blev upphakad men ingen signal. Mot slutet av halvleken jämnade spelet ut sig något igen och Oskarshamn var framförallt farliga på sina hörnor och långa inkast. 

Andra halvlek började med bollinnehav för randigt men en frispark från Peiman Elliasi och därpå följande hörna blev riktigt farliga OAIK-chanser i minut 49-50. Oskarshamn fick luft under vingarna av situationen och tryckte tillbaka BoIS de första 10 minuterna av andra halvlek.

BoIS kom inte in i matchen i andra och i 61 minuten fick Oskarshamn sin bästa målchans hittills då bollen passerade strax utanför stolpen vid tom ur. Gott om folk framför som kunde stött in både självmål och offensivt mål men randigt redde ut situationen den gången. I 67 minuten var det ännu närmre i samband med en hörna. Där bollen dansade på mållinjen flera gånger om. Poängen såg ut att glida ur de randigas händer.

BoIS stack upp och fick ett halvbra läge i 73 minuten när Nwadike tog sig in i straffområdet men strax därefter drog OAIK upp ett fint avslut och Lindell fick sträcka ut för att hålla nollan intakt på nytt.

I 79 minuten kom William Kvist in och höll på att få en bra chans direkt men i omställningen efteråt så gjorde Jägerbrink ett vackert och rättvist 1-0-mål i 80 minuten.

BoIS lyckade inte skapa tryck mot kvittering men efter 85 minuter började OAIK droppa ner laget vilket visade sig bli ödesstiget. I 88 minuten hittade Almadjed Nielsen som kom ur vinkel, spelade in bollen som gick tillbaka från en försvarare ut på William Kvist som läckert lade upp kvitteringen i krysset med två minuter kvar av ordinarie tid. BoIS kunde lämna Oskarshamns Arena med första pinnen i säcken för året.

Startelva
Lindell
Nwadike – Wihlstrand – Andersson – Asp
Olsson – Ekvall – Almadjed
Jensen – Hofsö – Olsson

Byten
F Olsson ut, E Jönsson in, 72 min
R Hofsö ut, N Nielsen in, 72 min
K Jensen ut, W Kvist in, 79 min
M Ekvall ut, P Prudence in, 86 min
J Lernesjö in, J Asp ut, 86 min

Mål
1-1 William Kvist (ass Nielsen), 88 minVarningar
L Olsson, 47 min
S Almadjed, 74 min