Det var ett chockat BoIS som gick till pausvila med 2-0 i nacken trots en kraftig speldominans. Men Billy och Max gnuggade geniknölarna i paus, lyfte in heta avbytare och randigt vände på steken genom två mål av Linus R Olsson och ett av Kevin Jensen.

BoIS inledde matchen i ett bra tempo med hög press och skapade chanser direkt. Skövde lade sig på försvar och siktade på omställningar. Det skulle visa sig vara en lyckosam taktik i första halvlek. I 13 minuten gjorde Skövde 1-0 efter att BoIS hade slarvat vid ett uppspel. Viktor Granath blev helt ren och gjorde sitt första av två mål i halvleken.

BoIS trummade på och kom allt som oftast djupt in i motståndarnas straffområde men utan riktig skärpa i avsluten. Robin Hofsö sköt i bra läge i 17 minuten. Hampus Fehrm avslutade i 23 och 30 minuterna. Istället stack Skövde upp i en kontring direkt efter Fehrms avslut och i minut 30 var det 2-0 sedan Granath tagit sig förbi Philip Anderssons markering.

Randigt fortsatte trycka på men Skövde låg kvar med ett djupt sittande försvar som höll de allra värsta chanserna borta och Skövde kunde gå till halvtidsvila med en 2-0-ledning.

Tre byten i paus. Alexander Tkacz ersatte Lernesjö, Linus R Olsson ersatte Fehrm och Passi Prudence bytte av Ekvall. I 47 minuten var det nära att ge utdelning då Tkacz skapade ett bra frisparksläge. Frisparken passerade knappt en rad spelare och gick strax utanför stolpen. Två minuter senare hittade Almadjed Linus R Olsson som enkelt reducerade till 1-2 och matchen fick liv igen.

I 51 minuten drog Filip Olsson på ett skott som målvakten styrde precis utanför sin stolpe. Efterföljande hörna gav en lång BoIS-press med flera chanser varav Prudence stod för sista skottet. I 54 minuten stack Skövde upp i sitt fösta anfall in andra halvlek. Det slutade med en hörna och ett bra nickläge som gick halvmetern över. Minuten senare drog Skövde upp en ny kontring och fick frispark i bra läge. Frisparken blev farlig men avslutet täcktes av Prudence.

BoIS pressade på oh i 59 minuten drev Tkacz, som mycket handlade om första kvarten av andra, bollen offensivt, hittade Olsson som satte Kvist i skottläge men skottet hamnade på övre läktaren.

I 61 minuten var kvitteringen ett faktum. En lång lyftning nådde Hofsö som nickade bakåt till Olsson som kvitterade med ett distinkt skott från straffområdespunkten med sitt andra mål för dagen. I 64 minuten blev både Andersson och Asp varnade för protester, Asp i gympadojor från bänken. Kevin Jensen byttes in istället för Kvist och på hörnan satte Kevin Jensen 3-2 vid sin första spark, ett elegant mål från strax utanför straffområdeslinjen.

I 72 minuten fick Skövde frispark i bra läge. Men lyftningen blev ofarlig. Med kvarten kvar började Skövde försöka lyfta spelet samtidigt som BoIS blev passiva. Ett bra läge i 78 minuten gav hörna för hemmalaget. Trots att BoIS drog ner på tempot och blev något defensiva så höll man borta Skövde från målchanser och skapade själva ett riktigt bra läge på omställning i 87 minuten som ledde till en dubbelhörna. I 89 minuten tog sig Dennis Olofsson fram på kanten och BoIS fick på nytt en hörna som spelades av.

Skövde lyckades inte skapa några farliga chanser utan BoIS höll undan och vann andra halvlek med 3-0 och matchen med 3-2 efter effektiva byten och bättre fokus i andra halvlek.

Startelva
Carl Lindell
Dennis Olofsson – Philip Andersson – Patrick Nwadike – Jesper Lernesjö
Filip Olsson – Måns Ekvall – Sumar Almadjed
William Kvist – Robin Hofsö – Hampus Fehrm

Mål
1-0 Granath, 13 min
2-0 Granath, 30 min
2-1 Linus R Olsson, 48 min (ass Almadjed)
2-2 Linus R Olsson, 61 min (ass Hofsö)
2-3 Kevin Jensen, 65 min

Varningar
Nwadike, 55 min
Andersson, 64 min
Asp, 64 min
Nielsen, 90 min

Byten
Linus R Olsson in, Fehrm ut, 46 min
Passi Prudence in, Ekvall ut, 46 min
Alexander Tkacz in, Lernesjö ut, 46 min
Kevin Jensen in, Kvist ut, 64 min
Niklas Nielsen in, Hofsö ut, 80 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson