BoIS målkung under säsongens inledning, Linus R Olsson, fick göra hattrick när BoS vann med 3-0 borta mot Karlskrona på onsdagskvällen. Matchen blev aldrig riktigt spännande då Karlskrona lade sig på defensiven från start och BoIS sakta fick mala ner motståndet. Resultatet var i underkant och BoIS fick en skön revansch efter helgens förlust.

BoIS kom till start med stort revanschsug mot en nykomling som inlett serien med två poäng på fyra omgångar. Det syntes från start. BoIS var på hugget och Karlskrona visade väldigt stor respekt för motståndarna. Under de första 45 minuterna var det spel mot ett mål och Karlskrona hade två mindre försök till anfall men utan att skapa något som kunde liknas vid en målchans.

Istället blev det upp till BoIS att försöka dyrka upp den djupt parkerade hemmabussen och försöka trötta ut elvamannabussen. Det blev en halvlek med en kavalkad a målchanser men det kom att krävas klassiskt randigt finlir för att skapa de två målen.

Båda gångerna gjordes Linus R Olsson ner i straffområdet med en välplacerad domare vid pipan, båda gångerna efter att BoIS tråcklat sig fram centralt i plan, båda gångerna genom kyliga straffar av nergjorde Olsson, båda gångerna i målvaktens vänstra hörn.    

Utöver straffarna hade bland annat Niklas Nielsen en frispark klockrent i ribban, Nwadike var på väg igenom i en dribblingsräd och randigt hade ett flertal ”nästan-chanser” där Karlskronaförsvaret fick stopp på motståndarna i sista stund.

Andra halvlek började så bra den kunde. BoIS gjorde avspark, rullade runt bollen och så slog Viktor Wihlstrand en lång smekande passning till Linus R Olsson som smög in bakom sin back och sköt in sitt tredje mål på rad och fullbordade sitt första hattrick för året i 47 minuten.

BoIS behöll trycket men i 52 minuten fick Karlskrona sin första målchans i matchen efter att BoIS tappat markering i försvaret. Carl Lindell hann dock ner och gjorde en bra räddning på närskott. På det följde två riktigt farliga hörnor för randigt men 3-0 bestod.

I 58 minuten klev Filip Olsson in i banan och sköt bra men Karlskronas målvakt kunde plocka och hålla bollen i en match som annars stannade av lite efter BoIS tredje mål.

I 65 minuten började BoIS trumma igång på nytt och i 68 minuten borde nog BoIS fått en tredje straff när Nielsen lurade motståndarna djupt ner i straffområdet och kapades rakt av. I 72 minuten fick Nielsen ett nytt läge långt ute i plan, målvakten var felplacerad och Nielsens halvvolley passerade keepern men gick decimetern över det tomma Karlskronamålet.

BoIS fortsatte att skapa halvbra chanser men utan att fjärde målet var riktigt nära. Lernesjö dribblade, Jensen sköt och Karlskrona kämpade för att hålla siffrorna nere utan egna riktiga försök att komma in i matchen igen.

I 85 minuten drog Niklas Nielsen sin andra frispark för dagen klockrent i ribban och sekunderna senare fick han en tredje chans denna gång precis över målet. Det var verkligen inte Nielsens dag att göra mål på. I 89 minuten satte han bollen i nätmaskorna på en fin löpning men blev avvinkad för en mycket knapp men korrekt offside.

Matchen slutade till slut 3-0 efter Linus R Olsson show.

Startelva
Carl Lindell
Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wilstrand – Alexander Tkacz
Sumar Almadjed – Passi Prudence – Filip Olsson
Kevin Jensen – Linus R Olsson – Niklas Nielsen

Mål
1-0 Linus R Olsson (straff), 23 min
2-0 Linus R Olsson (straff), 43 min
3-0 Linus R Olsson (ass Wilstrand), 47 min

Varningar

Byten
Måns Ekvall in, Almadjed ut, 60 min
Dennis Olofsson in, Nwadike ut, 60 min
Jesper Lernesjö in Tkacz ut, 60 min
Emil Jönsson in, F Olsson ut, 70 min
William Kvist in, L R Olsson ut, 76 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson