Återigen studsade BoIS tillbaka i jakten på serieledning när Motala bortaslogs med 3-1 på lördagskvällen. Efter en något försiktigare inledning tröttade randigt sakta ut motståndet och kunde till slut packa ner tre komfortabla poäng i trunken hem till Skåneland.

Annars var det Motala som fick matchens första riktiga målchans i den åttonde minuten. En snabb omställning hittade in bakom Viktor Wihlstrand, Philip Mårtensson kom ut och gjorde sig stor och Motalaspelaren avslutade strax utanför i fritt läge.

Första halvtimmen var ändå BoIS spelmässigt starkast men siktet var inte riktigt inställt. Avsluten från Fehrm, Tkacz, Nielsen med flera hamnade alla i skyddsnätet högt ovanför hemmamålvaktens ribba.

Istället skulle det bli Viktor Wihlstrand som skulle göra sitt andra raka mål. 4-1 struten hemma mot Lund där vaktmästeriet på Landskrona IP ännu håller på att ställa tillrätta nätmaskorna följdes upp av en stensäker nick i mål på en fint slagen hörna. Ettan till randigt kom efter 35 spelade minuter och ledningen gav råg i ryggen.

Bara ett par minuter senare tog, som så många gånger i matchen, Patrick Nwadike sig fram på kanten, måttade inlägg som landade hos en centralt fristående Filip Olsson som, via måltjuven, Linus R Olssons längsta vadhår placerade in 2-0 och Olsson gick upp på 9 mål i skytteligaledning. Då stod det 40 minuter på matchklockan och BoIS rullade sakta och tryggt bollen mot paus.

Andra halvlek blev en tämligen kontrollerad historia från BoIS sida. Man hade mycket boll men utan att skapa jättemycket chanser. Det mesta som skedde i andra halvlek, skedde runt en piggare och piggare Hampus Fehrm ju längre tiden gick. I 70 minuten blev han frispelad i en omställning men lyckades med konststycket att få till sin andra klockrena stolpträff för året. Jublet fastnade i halsen och 3-0 målet dröjde ända till 87 minuten då inbytta Dennis Olofsson påpassligt tog hand om årets sämst slagna frispark från en motalait. Bollen slogs från egen hörna rakt in vid straffpunkten där mittbackarna redan tagit lördag men Olofsson påpassligt dundrade in matchavgörande tredje målet.

I sista minuten reducerade Motala, en klackspark på en hörna i båge över Mårtensson, som därmed inte fick hålla nollan i sin randiga seriedebut. Men han är nog nöjd med sin premiär ändå när bussen rullar hemåt i den svenska sommarkvällen.  

Startelva
Philip Mårtensson
Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Alexander Tkacz  
Filip Olsson – Passi Prudence – Sumar Almadjed
Linus Olsson – Niklas Nielsen – Hampus Fehrm

Mål
1-0 Viktor Wihlstrand (ass Tkacz), 35 min
2-0 Linus R Olsson (ass F Olsson), 40 min
3-0 Dennis Olofsson, 87 min

Varningar
Linus R Olsson, 88 min

Byten
Robin Hofsö in, Nilesen ut, 60 min
Måns Ekvall in, Prudence ut, 60 min
Jonatan Asp in, Tkacz ut, 69 min
Dennis Olofsson in, Fehrm ut, 78 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson