Det blev 0-0 mellan BoIS och Torn. BoIS missade straff i första halvlek, och trots flera farliga avslut fick BoIS aldrig hål på Torn. -På förhand så hade det väl varit okej med en poäng borta mot Torn, men när vi nu åker härifrån så känner man att man skulle vilja haft tre, sa Billy bland annat till BoIS-TV efter matchen.

Det var hög temperatur i Stångby, en tät och fin gräsmatta som när spelet väl blåstes igång såg ut att dämpa farten på bollen. Bollen fick inget riktigt glid i gräset, desto bättre glid hade Patrick Nwadike som flera gånger kom runt sin försvarare. En bit in i första halvlek svarade han för en soloprestation där han gick slalom mellan Torns mittfält och försvare och revs ner. Linus Olsson sköt inte straffen bättre än att målvakten kunde rädda och även om Torn spelade upp sig så tyckte nog BoIS man var förtjänta av en ledning in i paus.

Strax före paus så landade Nicklas Nielsen rakt i stolpen när han försökte nicka in en boll i mål. Han provade att spela vidare, men när han någon minut senare lade sig ner för byte, så skadade sig Alexander Tkacz. Dubbelbyte för BoIS alltså och Nielsens ersättare Robin Hofsö hade i andra halvlek två avslut i ribban. Ett där han sprang i djupled och fick en tå bollen över målvakten, och en snygg nick som tyvärr tog i överkanten av ribban.

Det var det farligaste BoIS skapade i andra halvlek, och Torn hade å sin sida några lägen där man vid något tillfälle kom runt på sin vänsterkant. Philip Mårtensson hade en något felriktad utspark, men reparerade sitt misstag med en bra räddning. Efter en ganska jämn andra halvlek slutade alltså matchen med varsin poäng.

-Första halvlek är vi väldigt bra och gör det svårt för Torn, det var tungt att bara få med sig 0-0 när vi var så mycket bättre. Men Torn är ett lag som skapar sina chanser när de väl får det där bettet på offensiv planhalva, sa Billy bland annat till BoIS-TV efter matchen.

Med i Stångby var nyförvärvet Oscar Petersson, som alltså är spelklar till nästa match. Med var också de tre skadade spelarna Amr Kaddoura, Kevin Jensen och Sumar Almadjed. Den sistnämnde beräknas vara borta 4-6 veckor med ett uttänjt ledband i knät.

Se intervju med Billy Magnusson, Philip Andersson samt höjdpunkter i matchmagasinet nedan:

MATCHFAKTA

Torns IF – BoIS 0-0

VARNINGAR

Patrick Nwadike

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Måns Ekvall – Passi Prudence

Dennis Olofsson – Nicklas Nielsen – Linus Olsson

BYTEN

45 Jonathan Asp IN, Alexander Tkacz UT

45 Robin Hofsö IN, Nicklas Nielsen UT

66 Hampus Ferhm IN, Dennis Olofsson UT

MATCHBILDER

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson