Lördag 13:00 spelar BoIS en träningsmatch mot Vinberg hemma på IP. Nyförvärvet Oscar Petersson gör debut i BoIS. Johan Rapp, provspelare från Malmö FF som tränat med BoIS under veckan, kommer också testas.

Efter en dryg veckas träningsledighet drog BoIS igång igen i måndags. Ett nytt ansikte dök då upp, nämligen mittbacken Johan Rapp som tillhör Malmö FFs U19-lag. Han debuterade i Malmö FFs A-lag under försäsongen, och har under veckan tränat med BoIS. Han är uttagen i den 19-mannatrupp som Billy aviserat.

-Johan har tränat med oss under veckan och är en spännande spelare. Han får visa upp sig mot Vinberg, sedan får vi sätta oss ner och diskutera vad som händer efter det. Vad vi, Johan själv och Malmö FF vill, säger Billy.

Robin Hofsö saknas efter en smäll mot knät han ådrog sig på en träning tidigare i veckan. Han beräknas vara borta drygt två månader. Hofsö i kryckor var dock närvarande vid träningen på fredagseftermiddagen, detsamma gällde de övriga skadade spelarna. Alexander Tkacz är ännu inte i spelklar form efter den fotskada han ådrog sig mot Torn. Amr Kaddoura hade fullt sjå med att räkna poäng i matchspelet, och mellan varven körde han lite bollträning av lättare sort med målvaktstränaren. Sumar Almadjed räknar med att vara borta ytterligare några veckor med sin ledbandsskada.

Nicklas Nielsen hade sedan tidigare en inplanerad ledighet och är inte med mot Vinberg. Hans frånvaro är alltså orelaterat till den smäll mot huvudet/axeln han ådrog sig mot Torn.

Jesper Lernesjö, som vi tidigare berättat lämnar BoIS, har varit med och tränat under veckan och kommer göra sitt sista framträdande i BoIS-tröjan mot Vinberg. Billy räknar med att lufta hela truppen, och följande 19 spelare är uttagna.

Philip Mårtensson, Carl Lindell, Jesper Lernesjö, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Patrick Nwadike, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Vi kommer tyvärr inte att kunna erbjuda live-sändning av matchen. Däremot går det att följa matchen via vår twitter-rapportering. Den når ni HÄR.
  • Klicka HÄR för att se veckans BoIS-TV, denna gång med Jesper Lernesjö.
  • BoIS och Vinbergs IF möttes för första gången 1993. Lördagens match blir den 5 genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Vinberg genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – Vinbergs IF, matchstart lördag 13:00 på Landskrona IP. Matchen spelas utan publik.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson