BoIS vann träningsmatchen mot Vinberg med 3-2, detta efter mål av William Kvist, Hampus Ferhm och Oscar Petersson. -En bra genomkörare för oss, sa Billy efteråt.

BoIS inledde matchen med följande elva

Lindell

Nwadike – Andersson – Wihlstrand – Asp

Petersson – Jönsson – Heier

Jensen – L. Olsson – Kvist

Efter en ganska händelsefattig inledning där Vinberg, med ett ganska välvuxet och fysiskt lag, låg lågt med laget och satsade på omställningar. Efter en kvart fick Philip Andersson ryta till efter ett slarvigt bolltapp på mitten, och några minuter senare kom 0-1. Ett fint anfall av Vinberg ledde till dubbelhörna och en bortaspelare fick gå upp och knoppa in 0-1.

BoIS tryckte på och efter en halvtimme kom 1-1. Just som Vinberg-anfallaren skulle ta emot ett uppspel klev Philip Andersson snyggt fram och lurade bollen av sin motståndare. Han drev framåt, kroppsfintade, och vrickade fram bollen till en djupledslöpande William Kvist som med lätthet fick bollen förbi målvakten och in i mål. Snyggt förarbete och snyggt mål!

Kvist var sedan framme några gånger, bland annat hade han en fin framspelning till Kevin vars avslut gick i ytterribban. Philip Andersson fick sug på mer och var framme i offensiven ytterligare några gånger i halvleken.

I halvtid skedde åtta spelarbyten, och de som var kvar på planen och sedermera spelade hela matchen var Johan Rapp, Melker Heier och Oscar Petersson. Så här formerade laget sig i andra halvlek.

Mårtensson

Olofsson – Rapp – Wihlstrand – Lernesjö

F. Olsson – Ekvall – Prudence

Heier – Ferhm – Petersson

BoIS ångade på och hade stort bollinnehav mot ett kompakt bortalag. 2-1 som kom 20 minuter in på andra halvlek var resultatet av ett fint samarbete. Filip Olsson slog en lång svepande passning till Dennis Olofsson som befann sig i utkanten av straffområdet. Han nickade in bollen till en fristående Hampus Ferhm, ungefär vid straffpunkten. Ferhms nick räddades men returen sköts in i mål. Ferhm målskytt för första gången sedan genrepet mot Eskilsminne.

Stundtals BoIS-dominans och 12 minuter från slutet kom 3-1. Filip Olsson spelade fram Oscar Petersson med en nätt boll och Petersson väntade snyggt ut målvakten innan han chippade bollen över honom och in i mål.

Några minuter senare reducerade Vinberg, visserligen ett snyggt skott, men det var nästintill det enda Vinberg hade framåt i andra halvlek. 3-2 slutade matchen, och det var mål av spelare som inte gjort mål på ett tag. För Oscar Petersson var det inte bara hans första mål utan också hans första match.

-Alltid kul att göra mål, såklart. En liten lobb över målvakten. Det kändes som jag var inblandad i en del framåt i andra halvlek, strax innan målet hade jag en annan bra chans, sa Oscar efteråt.

Oscar Petersson

Nyförvärvet från Halmstad spelade första halvlek som mittfältare, andra halvlek som ytterforward.

-Första halvlek kändes väl sådär från min sida. Det var ju ett tag sedan jag spelade match, så det gick väl som förväntat egentligen. Det var skönt att få en hel match, i andra kändes det som jag kom in i det bättre, säger han och fortsätter.

-Inte så mycket på grund av att jag bytade position, jag trivs på båda platserna. Men just i denna matchen låg de rätt lågt med laget, och när jag spelade där framme i andra kom jag närmare deras mål, och kunde skapa därifrån. Kul att testa båda positionerna, säger han.

Johan Rapp, spelare från Malmö FFs U19-lag har tränat med BoIS under veckan och spelade hela matchen, första halvlek med Philip Andersson och andra med Viktor Wihlstrand.

-Det kändes bra, jag kom in i det rätt snabbt. Jag hade bra spelare bredvid mig som styrde och kommunicerade, sa Johan efteråt.

Så här summerade Billy matchen:

-Vinberg hamnar lågt med sitt lag tidigt i matchen, vi fick då jobba med att spela etablerade anfall mot lågt stående försvar. De är disciplinerade och jobbar hårt. Grejen för oss blev att tänka till och hålla ett restförsvar, så att vi inte åkte på omställningar. På det stora hela var det en bra genomkörare, vi gick runt på hela laget och några som spelat mindre sista tiden, fick spela mer i dag, säger han och fortsätter.

-Jämfört med internmatch var det här mycket bättre träning för oss. Vi släppte in mål på hörna i första, det är sånt som händer. Vi hamnade i underläge men nötte på, och efterhand blev vi mer och mer hotande sista tredjedelen. Tre mål framåt, samtidigt släppte vi inte till så mycket bakåt. Deras 3-2-mål var ett fantastiskt fint skott, även om det föregicks av ett bolltapp av oss. En bra genomkörare där vi fick möta ett bra division 2-lag och fick träna på anfallsspel, framför allt, säger han.

Tre olika målskyttar, och ingen av dem heter Linus Olsson, som annars stått för merparten av lagets mål hittills.

-Tre forwards som gjorde mål i dag, så det är skönt att vi har igång fler spelare och det är såklart en förhoppning vi har framöver. Nu börjar tävlingssäsongen, viktig match på tisdag och vi kommer med en bra känsla från vår höstsäsong i fjol, avslutade Billy.

Match på tisdag alltså, mot Rosengård i första omgången av Svenska Cupen.

BoIS – Vinbergs IF 3-2 (1-1)

21 0-1

32 1-1 William Kvist (Andersson)

65 2-1 Hampus Ferhm (Olofsson)

78 3-1 Oscar Petersson (F. Olsson)

82 3-2

SÅ SPELADE BoIS

Carl Lindell

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Johan Rapp – Jonathan Asp

Melker Heier – Emil Jönsson – Oscar Petersson

Kevin Jensen – Linus Olsson – William Kvist

BYTEN

46 Philip Mårtensson IN, Carl Lindell UT

46 Viktor Wihlstrand IN, Philip Andersson UT

46 Jesper Lernesjö IN, Jonathan Asp UT

46 Dennis Olofsson IN, Patrick Nwadike UT

46 Filip Olsson IN, Emil Jönsson UT

46 Passi Prudence IN, William Kvist UT

46 Hampus Ferhm IN, Linus Olsson UT

46 Måns Ekvall IN, Kevin Jensen UT

BILDER

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson