1-1 efter full tid, och matchen mellan BoIS och Rosengård såg ut att gå mot straffar. Då klev William Kvist fram och sköt 1-2 med bara någon minut kvar av förlängningen. -Skönt att se bollen gå in, och skönt för William, sa Billy Magnusson efter 2-1-segern som nu skickar BoIS vidare i Svenska Cupen.

Förmodligen hade Rosengårds tränare sagt åt sina spelare att spela med full fart från början, och pressa Landskrona högt. Det var precis vad som hände i början av matchen, fram till nionde minuten då Linus Olsson fick ett gyllene läge att göra 0-1, men hans nick efter inlägg från Oscar Petersson räddades snyggt av målvakten. Sedan tog BoIS över och skapade flertalet chanser utan utdelning. Ofta var det Linus Olsson och Oscar Petersson som var inblandade.

En bit in på andra halvlek var BoIS framme flera gånger. Först var det Patrick Nwadike som dök upp på bortre stolpen efter inlägg, senare var det Linus Olsson som var centimeter från att se bollen rulla in efter kamp med målvakten. 20 minuter från slutet hade BoIS nytt jätteläge att ta ledningen, Linus Olssons skott räddades och efterföljande returer blockerades av hemmaspelare. 1-0 till BoIS kom fem minuter från slutet. Patrick Nwadike nådde högst på hörna av Jonathan Asp nickade in bollen från nära håll.

Nwadike nickar in 1-0, fem minuter från full tid.

BoIS skulle bara hålla undan sista fem plus tillägg. Rosengård tryckte på, Wihlstrand hade en bra blockering och det luktade avancemang för BoIS som inte hade några större problem att hantera Rosengårds anfall.

Någon minut efter 90 slog Rosengård ett inlägg som träffade rakt på Filip Olssons arm. Straff, och 1-1. Efter dryga tio minuters tilläggstid blåste domaren för full tid.

Förlängningen såg ut som förlängningar brukar. Trötta, tunga spelare från båda lag, som pushar varandra för att få ut det där sista som kan leda till avgörande mål. Nära slutet av första förlängningskvarten gjorde Philip Mårtensson en fin räddning på ett friläge för Rosengård. Det var mycket snack mellan lagen, efterslängningar och många spelare som låg kvar efter närkamper. En hemmaspelare blev utvisad efter en situation med Nicklas Nielsen.

Matchen såg ut att gå till straffar, men bara två minuter från full tid hittade Dennis Olofsson fram med en passning till William Kvist som hittat en yta bakom Rosengårds backar. Hårt skott upp i nättaket från nära håll, och BoIS är vidare i Cupen.

-Väldigt skönt. Det känns som att vi gör en bra match, vi hade väldigt många chanser och borde avgjort matchen tidigare. Vi fick in 1-0, men gav sedan bort 1-1 och det var match igen. När det sedan går så långt som förlängning, så blir det nån form av… man vet aldrig hur det ska sluta. Mycket mentala grejer sker där ute på plan och hade det gått till straffar hade säkert Rosengård känt det där lilla övertaget eftersom de kom tillbaka från 0-1, sa Billy efteråt.

-Skönt att se bollen gå in. Och skönt för William. Gott, säger han.

Kvist jublar efter 2-1-målet, 14 minuter in i den andra förlängningskvarten.

Under slutet av matchen, framför allt under förlängningen, var det stundtals lite grinigt på plan. Det var efterslängar, skrik på domaren, och allmänt småtjafsigt. Kulmen nåddes när hemmaspelaren Egzon Sekiraca visades ut efter att ha trampat (?) på en liggande Nicklas Nielsen.

-Jag tycker vi hanterar det bra, vi håller oss kalla. Jag förstår Rosengård och vad det är de vill åstadkomma. Lite maskningar, tjuvnyp. Vi hanterar det bra, vi tar fighten, sa Billy.

Smolk i glädjebägaren var att Linus Olsson tvingades utgå i 80 minuten. Linus tog sig för knät, och fick behandling av Tomas Mårtensson.

-Jag vet inte vad det där. Någonting med knät, men det är bara att hoppas att det inte är allvarligt. Vi får se, sa Billy.

BoIS är nu vidare i Svenska Cupen, och kommer att lottas mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan. Speldatum och motståndare är ännu inte fastställt, men enligt tävlingsföreskrifterna ska den matchen vara spelad senast 30 september.

Närmast väntar match i serien mot Linköping på söndag.

MATCHFAKTA

FC Rosengård – BoIS 1-2 (0-0)

85 0-1 Patrick Nwadike (Asp)

92 1-1

118 1-2 William Kvist (Dennis Olofsson)

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Jonathan Asp

Filip Olsson – Måns Ekvall – Passi Prudence

Kevin Jensen – Linus Olsson – Oscar Petersson

BYTEN

61 Nicklas Nielsen IN, Oscar Petersson UT

74 William Kvist IN, Kevin Jensen UT

80 Hampus Ferhm IN, Linus Olsson UT

91 Dennis Olofsson IN, Jonathan Asp UT

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson