BoIS släppte in 1-0 i första halvlek, och efter det kändes BoIS aldrig riktigt nära att ta poäng. Till slut blev det 2-0 till Linköping. -Offensivt är vi väldigt stationära. Vi tappar boll och de får omställningar. Men jag ska heller inte så och peka finger, det är jag som instruerar grabbarna, säger Billy efter matchen.

Linköpings-övertag i början av matchen. Hemmalaget kom till flera inläggslägen, hörnor, och det var först drygt halvvägs in som BoIS fick igång spelet och lite längre perioder av bollinnehav. Då kom 1-0 till hemmalaget efter ett anfall där bollen studsat runt i BoIS straffområde och till slut in i mål.

Även om BoIS kom in i matchen så kändes man aldrig riktigt farliga framåt. Det var bolltapp, slarviga passningar och väldigt få farligheter framåt. Mot slutet hade Hampus Ferhm ett skott som blockerades, och Passi Prudence ett annat avslut, men en stund innan det hade Linköping gjort 2-0 och man kontrollerade matchen och höll BoIS borta från några absoluta farligheter. Philip Mårtensson i BoIS-målet svarade för flera bra räddningar och han räddade BoIS från ännu fler baklängesmål. 2-0 till Linköping och BoIS får slicka såren snabbt – redan på onsdag är det ny match igen.

-Offensivt känns vi väldigt stationära och slarviga, vi tappar boll och på det sättet får de omställningar. Det är där jag känner mig mest besviken. Vi har inga hot framåt. Men jag ska inte stå och peka finger, det är jag som instruerar grabbarna. Jag måste se om matchen, säger Billy efter.

-Jag vill inte skylla på saker. Spelarna som spelar kan göra det bättre, jag som tränare kan göra det bättre. Det är för enkelt att skylla på något annat. Prestationen var inte godkänd, men vi ska inte hamna i en situation där vi försöker hitta en massa ursäkter. Detta är den första 90-minutaren jag är besviken på, tidigare har vi haft perioder i matcher som varit sämre. I dag var det inte bra, men då måste man samtidigt hålla ihop också. Vi får utvärdera vad som gick snett, fortsätter han.

Ny match redan på onsdag alltså, hemma mot Tvååker. Kan BoIS studsa tillbaka?

-Först och främst ska vi ta oss hem från Linköping, och återhämta oss. Jag är helt övertygad om att spelarna inte är nöjda med prestationen, då måste vi studsa tillbaka till hur det brukar vara. Vi får se om matchen, se om det är taktiska detaljer eller tekniska individuella detaljer som felat. Vi vet hur tufft och tråkigt det är att förlora, och där vill vi inte hamna igen, avslutar han.

FC Linköping City – BoIS 2-0 (1-0)

26 1-0

73 2-0

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Dennis Olofsson – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Patrick Nwadike

Filip Olsson – Måns Ekvall – Passi Prudence

Kevin Jensen – Nicklas Nielsen – Oscar Petersson

BYTEN

46 Jonathan Asp IN, Oscar Petersson UT

46 William Kvist IN, Kevin Jensen UT

76 Hampus Ferhm IN, Nicklas Nielsen UT

76 Melker Heier IN, Dennis Olofsson UT

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson