Tidigare i veckan kunde ni på BoIS facebook-sida se att 19-årige försvararen Johan Rapp värvats till BoIS. -En ung och utvecklingsbar spelare, som verkligen vill vara här och som stämmer in i vår profil, säger Billy Magnusson om Rapp.

Johan Rapp, född 2001 och tidigare spelare i Malmö FFs U19-lag, provspelade med BoIS för en tid sedan. Johan, som även har meriter från U19-landslaget fick även chansen att visa upp sig i träningsmatchen mot Vinberg förra helgen. Mittbacken har skrivit på ett avtal som gäller till och med 2022 och så här säger Billy Magnusson om den nyblivne BoISaren Johan Rapp.

-En kille som passar in i hur vi bygger vårt lag. Nu kommer han inte från vår egen akademi, men han är en akademispelare från närområdet, som verkligen vill vara här och har spännande egenskaper som kommer passa in i hur vi spelar. Trygg med boll, och samtidigt en rörlig försvarsspelare som framför allt är mittback, säger Billy och fortsätter.

-Behovet har växt fram. Dels blev det så att Lernesjö lämnar för sina studier, Luka kommer jobba parallellt med oss och IFK Malmö för att få tillbaka seniorkänslan igen, eftersom det blivit få matcher hos oss. Då kände vi att vi behövde ta in en spelare, när vi då fick möjligheten att ta in en ung och utvecklingsbar spelare som passar in i vår profil, så tyckte vi det var perfekt, så det ska bli kul att börja jobba med Johan, avslutar Billy.

Vi återkommer med en längre intervju med Johan Rapp längre fram.

Välkommen till BoIS!

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Melker Bengtsson