Det blev en svängig och i många avseenden slarvig match i sol, regn, storm och eventuellt lite hagel när BoIS tappade ledningen två gånger om och fick nöja sig med 2-2 uppe i Trollhättan på lördagskvällen. BoIS mål av de båda ytterbackarna Jonatan Asp och Patrick Nwadike.  

Matchen började i ett högt tempo och i tredje minuten spelade BoIS läckert kvadraten runt motståndarna, Jensen nådde Asp men skottläget var bättre än skottet. Högt över. BoIS tog initiativet och i femte minuten kom matchens första hörna samtidigt som ösregnet drog in över arenan. Minuten senare kom en ny hörna för randigt och Trollhättan var satta under rejäl press. I sjunde minuten kom Linus Olsson djupt in i straffområdet men fick på ett svagt avslut.

I nionde minuten fick BoIS på en bra omställning och hörna på det men precis när hörnan skulle slås så bröts matchen för ovädret. Pausen blev cirka 10 minuter lång och följdes av en halvfarlig hörna men BoIS kunde plocka undan bollen och snabbt ta kommandot på nytt spelmässigt efter uppehållet.

I 14 minuten fick Trollhättan sin andra hörna efter att Nwadike snurrats upp men hunnit ikapp i bra inspelsläge för hemmaspelaren. I efterdyningarna av hörnan var Trollhättan nära att vaska fram en riktigt bra chans. Hemmalaget fick flyt och i 16 minuten avslutade Engelbrektsson hårt i närmsta hörn men Mårtensson tippade till hörna. Hörnan blev dock ofarlig.

Linus Olsson höll på att få friläge efter en riktigt snål bakåtpassning i 18 minuten men målvakten i hemmalaget hann ut precis. I anfallet efter var det riktigt bra läge för BoIS men bollen på handen på Anders Mogren och straff. Jonatan Asp satte bollen säkert vid stolproten och en logisk ledning efter 20 minuter.

Matchen gick lite i stå efter ledningsmålet men i 25 minuten hade BoIS ett anfall där bollen rullades farligt runt Trollhättans straffområde, dock utan en lyckad sista touch. BoIS höga press var nära att ge ett friläge i 36 minuten men Oscar Petersson fick inte riktigt kontroll på bollen när randigt blev tre mot två för en kort stund. Efter 38 minuter fick Trollhättan sin fjärde hörna. På nytt bra slagen men på nytt fick BoIS undan bollen effektivt. I 40 minuten kom ytterligare en höra för hemmalaget som blev till en dubbelhörna och ett avslutningsläge utifrån straffområdet men långt utanför.

Dubbla avslut och paradräddningar av Mårtensson i 42 minuten och plötsligt såg Trollhättan ut att ha vaknat efter de många hörnorna samtidigt som BoIS kom fel i de defensiva positionerna. BoIS som sett väldigt trygga och säkra ut var i gungning.

I 45 minuten fick dock BoIS lite lugn igen. Wilstrand klev på och Linus Olsson fixade en hörna. I efterspelet fick Nicklas Nielsen ett bra läge, ren, på huvudet men fick inte ner nicken i backen. Paus och en välförtjänt bortaledning men med visst darr på slutet.

Andra halvlek var en minut gammal när BoIS fick frispark utanför straffområdet. Asp drog till men trampade jord och bollen studsade utanför. I anfallet efter fick Trollhättan frispark i nästan precis samma läge. Skottet var riktigt bra men precis utanför Mårtenssons högra stolpe där han var nere och täckte. Trollhättan fortsatte bra och Mårtensson sattes på nytt på prov med ett bra avslut i 50 minuten. En bra hörna på det och Mårtensson fick jobba på nytt. Kvitteringen låg i luften och Trollhättan fortsatte mata på.

I 52 minuten fick Asp ett bra läge ur inte mycket alls efter att Linus Olsson ordnat fram bollen. Skottet blev dock helt snett. I minut 56 kom istället den rättvisa kvitteringen när BoIS tappade boll på mitten och Trollhättan fick för många spelare rättvända mot en backlinje på hälarna. Nu var det dags för randigt att vakna. BoIS försökte också ta tag i situationen efter målet och förlade spelet på Trollhättans planhalva och på en hörna i 63 minuten nickade Patrick Nwadike säkert in ledningsmålet. I 65 minuten var Nwadike på nytt nära att göra mål på hörna men räddning nere vid stolproten.

Kvitteringen kom i 69 minuten. Ett långt inlägg och två nickar och på nytt ribba in för Trollhättan. Matchen hade nu blivit en ren Hawaii-tillställning. I 74 minuten slarvar BoIS defensivt och Philip Mårtensson gör matchens prestation när har plockar ett skott i friläge som en panter. BoIS började se mer och mer stressat ut.

Hörna till BoIS i 77 minuten dock och på nytt Nwadike med pannan på bollen. Denna gång inte på mål. Med 10 minuter kvar fick BoIS ett omställningsläge och var fyra mot tre för en tid. Kevin Jensen fick till slut avslutningsläget i snäv vinkel och utan problem för hemmamålvakten. BoIS lyfte spelet och såg ut att försöka gå för ett nytt ledningsmål. I 82 minuten cykelsparkade Nwadike knappt utanför. Trollhättan lyfte långt när de hade boll och fortsatte vara jobbiga i luften blad annat genom en hörna Wilstrand tog bort i 84 minuten.  

I 87 minuten var Nielsen mycket nära att nicka in 3-2 men målvakten fantomräddade och Nielsen var hårfint offside. BoIS pressade på under övertidsminuterna men utan att få fram den där solklara chansen. Trollhättan kunde ålla undan och matchen slutade rättvist 2-2.

Startelva
Philip Mårtensson
Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wilstrand, Jonatan Asp
Oscar Petersson, Måns Ekvall, Filip Olsson
Kevin Jensen, Nicklas Nielsen, Linus Olsson

Mål
1-0 Jonatan Asp (straff), 20 min
2-1 Patrick Nwadike (ass Asp), 62 min

Varning
Passi Prudence, 69 min

Byten
Ekvall ut – Passi Prudence in, 60 min
L Olsson ut – Dennis Olofsson in, 69 min
Jensen ut – Hampus Fehrm in, 88 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS