Det blev 1-1 borta mot Utsikten på onsdagskvällen efter att Nicklas Nielsen kvitterat Utsiktens ledning i början av andra halvlek. En toppmatch med spelmässigt två olika halvlekar där hemmalaget dominerade första och randigt andra.

Utsikten började intensivt och ställde till oreda i bortalaget med hög press. Man kom ofta och gärna till anfall på BoIS vänsterkant och i tredje minuten fick man straff. Philip Mårtensson räddade straffen men inte bättre än att returen kunde rakas i mål av straffskytt Agelin. Hemmalaget fortsatte som ilskna getingar runt BoIS-målet den första halvtimmen.

BoIS tuggade sig dock in i matchen och till slut var det randigt som hade de vassaste målchanserna i första halvlek. Första läget kom när Patrick Nwadike fick bollen på kanten och nådde snett inåt bakåt till Linus Olsson som prickade måsarna på elledningen uppe i skogen.

En hörna som Wibrån i hemmamålet hade svårt att få bort höll på att rakas i mål på returen av BoIS men för många ben emellan. I stället fick Nicklas Nielsen halvlekens jättechans när Linus snurrade ett par man på mitten och friställde forwardskamraten. Sope-ren med keepern lade dock Nicklas en svag avslutning rakt på Wibråns stödjeben och BoIS fick gå till halvtidsvila med 0-1 i baken vilket ändå kändes logiskt.

Andra halvlek kom att bli en uppvisning av BoIS spelmässigt. Kvitteringen kom direkt efter en välsmörad macka på foten från Wihlstrand. Nielsen löpte sig fri mellan mittbackarna och dunkade in kvitteringen. Resten av halvleken dominerades av randigt men utan att man lyckades skapa lika klara målchanser som i första och till slut stod vi där med ett oavgjort toppmöte efter att lagen haft vars sin halvlek.

Startelva
Philip Mårtensson
Patrick Nwadike, Pilip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz
Måns Ekvall
Sumar Almadjed, Filip Olsson
Dennis Olofsson, Niklas Nielsen, Linus Olsson

Mål
1-1 Nicklas Nielsen (ass Wihlstrand), 47 min

Varningar
Philip Andersson, 60 min
Filip Olsson, 88 min
Passi Prudence, 89 min
Max Mölder, 92 min

Byten
Olofsson ut, Kevin Jensen in, 64 min
Nielsen ut, Oscar Petersson in, 70 min
Almadjed ut, Passi Prudence in, 70 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson