Även om BoIS hade det mesta av spelet och stundtals tryckte tillbaka Trollhättan, så saknades de riktigt farliga chanserna. Filip Olssons mål med tre minuter kvar var efterlängtat. -Skön vinst i en tuff match. Skönt att få sätta dit målet, även om det var med lite hjälp, sa en glad Filip Olsson efter matchen.

Första halvlek var en ganska jämn historia. BoIS hade visserligen stort bollinnehav, men man lyckades aldrig riktigt spela sig igenom Trollhättans täta försvar. Nästan samtliga deras elva spelare var på rätt sida om bollen och BoIS hade svårt att luckra upp försvaret.

Ungefär sådär såg det ut stora delar av matchen. Trollhättan var för all del framme några gånger, och dominerade hörnstatistiken. Riktigt farligt blev det aldrig för Trollhättan, förrän med kvarten kvar. Slarv i BoIS uppspel och Trollhättan ”kontrade” med ett riktigt fint anfall. Bollen till slut hos anfallaren Ardian Rexhepi men Philip Mårtensson svarade för en vass räddning.

Nog borde det stått 1-0 då Passi Prudence satte en frisparksretur i mål. Linjedomaren ansåg dock att Prudence stod på fel sida när bollen slogs, och målet vinkades av. 1-0 för BoIS kom i stället med tre minuter kvar. Filip Olsson drev boll från högerkanten, vek inåt och fick iväg ett skott som styrde på en försvarare och in i en hörnet, medan målvakten redan slängt sig åt andra. Sista minuterna blev till att hålla i bollen, och hindra Trollhättan från att anfalla. Det lyckades man bra med och 1-0-segern var ett faktum.

-Vi har snackat lite om att ta fler skott, det kan ju alltid hända nåt då, bollen kan studsa på någon. Och det gjorde den i dag, sa Filip Olsson bland annat i intervjun efter matchen, som ni kan se i spelaren nedan. Där ser ni också presskonferensen och höjdpunkter från matchen.

BoIS – FC Trollhättan 1-0 (0-0)

87 1-0 Filip Olsson (Måns Ekvall)

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Jonathan Asp

Filip Olsson – Passi Prudence – Sumar Almadjed

Kevin Jensen – Nicklas Nielsen – Linus Olsson

BYTEN

71 Oscar Petersson IN, Passi Prudence UT

71 William Kvist IN, Kevin Jensen UT

77 Alexander Tkacz IN, Jonathan Asp UT

81 Måns Ekvall IN, Sumar Almadjed UT

Text
  • David Jönsson
Foto
  • David Jönsson
  • Melker Bengtsson