Det var en missnöjd Billy Magnusson som lämnade Valhalla IP och konstaterade att bortalaget kom fel in i matchen och att BoIS inte lyckades rätta till det spelmässigt. BoIS gjorde en svag prestation samtidigt som Qviding gjorde precis vad som behövdes för att se till att randigt inte kunde skapa mer än en enda hundraprocentig målchans i matchen.

Matchen inleddes intensivt med halvchanser åt båda håll. I minut 7-9 hade Qviding ett flertal hörnor på rad men ingen blev riktigt farlig. Efter 18 minuter var Qviding så när att skapa en riktigt bra chans när man kom runt på kanten men BoIS-försvaret stod emot. Två minuter senare fick Qviding frispark utifrån kanten, BoIS gick bort sig i mittförsvaret, Nwadike missade i rensningen och 1-0 till Qviding av Daniel Hermansson.

BoIS hade svårt för Qvidings snabba offensiv och i 31 minuten var det riktigt nära 2-0 i en omställning. Precis innan avslut i tom bur dök Filip Olssons ben upp och räddade ett dubblerat underläge.  

Efter 34 minuter jobbade Nwadike till sig en frispark på straffområdeslinjen. Alexander Tkacz gick på skott men bollen en bit utanför. BoIS tog över spelet sista kvarten av första halvlek en utan att de klara chanserna dök upp. Istället fick Qviding en av sina otaliga hörnor i första halvlekens 44 minut. Denna gång fick dock Nwadike bort bollen och lagen gick till halvtidsvila med en rättvisande hemmaledning efter att Qviding stött för det mesta och bästa offensivt.

Qviding inledde andra halvlek bäst men efter 50 minuter kom BoIS in i spelet. Filip Olsson hakades innanför straffområdet men stod på benen och domaren vinkande avvärjande. I inlägget som följde nickade Nicklas Nielsen i mål men var tidigt avblåst. BoIS fortsatte ha pressen och Qvidingförsvaret hamnade längre och längre ner i banan.

BoIS fortsatte att föra matchen men hemmalaget kunde ganska bekvämt hålla randigt stången. I 67 minuten fick BoIS ett fint frisparksläge 6-7 meter från straffområdeslinjen när Nielsen tog emot en fin djupledspassning från Philip Andersson och föll. Frisparken drog dock Nielsen själv en bra bit över mål. I 70 minuten hittade Andersson Olsson som sköt och BoIS bästa målchans var ett faktum. En fantastisk räddning av hemmamålvakten höll ledningen till Qviding. BoIS fick dubbelhörna på chansen och hemmalaget fick kämpa med båda.

BoIS hade nu tung press mot Qvidingmålet och det började osa katt på riktigt. I 74 minuten gjorde BoIS ett dubbelbyte och direkt på det gjorde hemmalaget 2-0 som dock knappt vinkades av för offside. I 79 minuten kom Nwadike runt på kanten och fick ett fint inspelsläge men träffade inte medspelare med sin passning.

Det började kännas tungt att vara BoISare på Valhalla IP med 10 ordinarie minuter kvar. I 83 minuten fick BoIS en hörna men skärpan fanns inte där ens på de fasta situationerna. William Kvist provade långskott i 87 minuten och BoIS lyfte upp Wihlstrand o anfallet för att försöka forcera in en kvittering. Jonatan Asp slog en inläggsfrispark i 90 minuten men få randiga spelare gick mot bollen som landade i famnen på hemmamålvakten.

BoIS lyckades inte skapa några farliga målchanser på slutet och efter en svag insats lämnade laget Göteborg med en förlust med matchens enda mål.  

Startelva
Philip Mårtensson
Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz
Måns Ekvall, Sumar Almadjed, Filip Olsson
Kevin Jensen, Linus Olsson, Nicklas Nielsen

Mål

Varningar
Philip Andersson, 94 min

Byten
Passi Prudence in, Ekvall ut, 46 min
Jonatan Asp in, Alexander Tkacz ut, 74 min
William Kvist in, Kevin Jensen ut, 74 min

Foto
  • Nisse Nilsson