BoIS fick en liten revansch på förra årets kvalmotståndare Östers IF. Matchen såg ut att gå mot förlängning, men 30 sekunder från slutet sköt Linus Olsson in 1-0 och skickade BoIS vidare i Cupen. -Filip släppte bollen i rätt tid, jag vände bort mittbacken och avslutade i bortre, sa Linus om målet.

BoIS inledde piggt, såg trygga ut med boll, och spelade sitt spel. Ofta kom man runt på högerkanten, även om alla inspel, instick och inlägg inte resulterade i målchanser. Öster hade en bra period i första halvlek, men 0-0 speglade matchbilder ganska väl.

Andra halvlek såg ut ungefär som första. BoIS försökte spela sig igenom, men hade ett skott av Filip Olsson strax utanför som farligaste chans. Öster kom fram några gånger, och kändes farliga när man väl fyllde på med folk. Trots mållöst och chansfattigt var det en ganska rolig match att se på. Mållös såg den nämligen ut att bli, men i vad som i princip var matchens sista spark gjorde Linus Olsson 1-0 för BoIS. Filip Olsson drev fram boll, hittade Linus som snyggt vände bort sin back och sköt in segermålet.

BoIS är därmed vidare till Svenska Cupens gruppspel till våren. Se kommentarer från Billy och Linus i spelaren nedan:

BoIS – Östers IF 1-0 (0-0)

92 1-0 Linus Olsson (Filip Olsson)

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Dennis Olofsson – Philip Andersson – Patrick Nwadike – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Måns Ekvall – Passi Prudence

Kevin Jensen – Nicklas Nielsen – Oscar Petersson

BYTEN

63 Linus Olsson IN, Nicklas Nielsen UT

63 Sumar Almadjed IN, Passi Prudence UT

71 Melker Heier IN, Oscar Petersson UT

BILDER

Foto
  • Nisse Nilsson