Vi har nåtts av beskedet att vår förra spelare och lagkapten Gösta Wikström lämnat oss.

Gösta kom till BoIS hösten 1949. BoIS hade nyligen åkt ur Allsvenskan och ett av nyförvärven var 22-årige Gösta Wikström som hämtades från BK Fram. Han debuterade i en vänskapsmatch mot Arlöv 27 augusti 1949, som höger inner. Innan hans första år i BoIS var över hade han testats på sex olika positioner.

Så småningom hittade den all round-kunnige Gösta sin plats som vänster inner och det var här han hade sin bästa säsong i BoIS. Som lagkapten ledde han laget när BoIS vann ”trean” 1952-1953. Han spelade 17 av 18 seriematcher och gjorde på dessa 20 mål, varav 5 i matchen mot Oskarshamn 1952-10-05. Ett närskott, en nick, ett långskott, ett mönsteranfall, ett friläge – och även en assist, när BoIS vann med 8-2. Stark, teknisk och utrustad med ett bra skott fungerade han sedan som center några säsonger.

Efter att ha varit kapten under flera år, fick Gösta 1957 finna sig i att spela i reservlaget, och gjorde under detta år inga A-lagsmatcher.

1958 fick han agera reserv, men fick rycka in vid några tillfällen. Bland annat 1958-05-01 mot Åtvidaberg då han ersatte Hasse Persson och svarade för ett äkta hat trick. Det blev det sista av hans totalt 7 hat trick i BoIS-tröjan. Totalt blev det 229 matcher och 106 mål i BoIS A-lag. Vi minns vår förra lagkapten.

Gösta blev 93 år.

BoIS-laget efter att ha säkrat seriesegern mot IFK Värnamo 1953-05-25. Gösta längst till vänster i översta raden.