BoIS ledde med 2-0 i halvtid, men Skövde kom tillbaka och gjorde 2-2. Filip Olsson avgjorde på sitt speciella sätt – skott som styrs av en motståndarback in i mål. -Jag tycker gruppen visar upp karaktär i dag, sa Billy efteråt.

BoIS inledde ungefär som man gjort de senaste matcherna. Med energi, bollinnehav och man försöker lirka in passningar till anfallarna. Philip Andersson tvingades byta efter bara 25 minuter, men BoIS fortsatte föra spelet även om Skövde kom upp emellanåt. Strax innan halvtid kom både 1-0 och 2-0. Först nickade Linus Olsson in en hörna, strax efter sköt Kevin Jensen snyggt in 2-0 fri med målvakten.

Inför matchen varnade Max Mölder för Skövdes fasta situationer. Trots det kom deras två mål inom en kvart efter halvtidsvilan på just de sätten. Först en inåtskruvad hörna, därefter en frispark som snyggt skarvades i mål. Skövde fick energi efter sin kvittering, men BoIS stack emellan och gjorde 3-2. Dennis Olofsson passade in till Linus Olsson som missade sitt skott. Eller så var det en skottfint, för bollen hamnade hos Filip Olsson som sköt in 3-2 via touch på försvararen. Man fick nästan hålla andan varje gång Skövde fick en hörna eller frispark, men det var faktiskt BoIS som var närmast mål. Kevin Jensen sköt i stolpen en stund från slutet. 3-2 till BoIS blev slutresultatet, precis som när lagen möttes tidigare i år.

Dennis Olofsson gjorde match #200 i BoIS A-lag.

BoIS – Skövde AIK 3-2 (2-0)

30 1-0 Linus Olsson (Jonathan Asp)

45 2-0 Kevin Jensen (Filip Olsson

48 2-1

59 2-2

63 3-2 Filip Olsson (Dennis Olofsson)

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Patrick Nwadike – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Jonathan Asp

Filip Olsson – Måns Ekvall – Suar Almadjed

Kevin Jensen – Linus Olsson – Oscar Petersson

BYTEN

30 Dennis Olofsson IN, Philip Andersson UT

46 Passi Prudence IN, Måns Ekvall UT

72 Alexander Tkacz IN, Oscar Petersson UT

91 Johan Rapp IN, Kevin Jensen UT

Intervjuer i spelaren nedan:

Text
  • David Jönsson
Foto