BoIS vann mot Eskilsminne efter frisparksmål av Filip Olsson tio minuter från slut. -Väldigt tätt med matcher senaste tiden, 7 matcher på 21 dagar ska man ha med sig i bedömningen. Ruskigt starkt av oss idag, några jäkla vinnare där ute, sa Billy efteråt.

Lagen hade varsin chans i första halvlek, men respektive målvakt svarade för bra räddningar. BoIS tvingades till ett tidigt byte, när Linus Olsson gick ut skadad efter 20 minuter. En bit in i andra halvlek gick Patrick Nwadike ut skadad och man tvingades rotera i laget då Måns Ekvall flyttade ner och Emil Jönsson byttes in.

Det kunde nog upplevas som lite hafsigt spel i mitten på andra halvlek. Mycket fram och tillbaka, dueller, frisparkar, felpass. Eskilsminne hade några inlägg in i BoIS straffområde, men där BoISarna gjorde ett bra jobb med att rensa bort. BoIS tryckte på framåt och man skulle till slut få utdelning. Förra matchen mot Eskilsminne var det Nicklas Nielsen som satte en frispark i mål, och denna gången var det Filip Olssons tur. En riktig fullträff tio minuter från slut gav 1-0 och tre poäng.

-Den 7 matchen på 21 dagar. Vi hade en del frånfall sedan tidigare, och fick även några under matchens gång. Men det är några jäkla vinnare där ute, det är liksom inget dataspel där man trycker på en knapp och får extra energi. Ruskigt starkt, sa Billy efteråt.

I första halvlek tvingades man alltså byta ut Linus Olsson, i andra halvlek Patrick Nwadike.

-Linus mot Robin blev ju ett ganska rakt byte, men vi hade ju inte tänkt att Robin skulle gå in och spela 70 minuter i dag. Det påverkade ju inte direkt hur vi spelade. Luka bytte sedan med Johan, som stred på bra där ute på kanten som ju inte är hans naturliga position. När Patrick sedan gick ut flyttade vi ner Måns och Emil fick gå in på mitten, säger han och fortsätter.

-Klart det blir en rotation, anledningen till att vi kan göra dessa förändringar utan att det blir kaos, är att vi är trygga med det vi gör. Vi ändrar inte på saker, bara för att det inte alltid stämmer till 100%. Vi nöter på, säger han.

Philip Andersson, Jonathan Asp och Dennis Olofsson var borta sedan tidigare. Melker Heier var också tilltänkt i truppen, men fick en känning på träningen i lördags medan Sumar blev sjuk.

Skadestatusen:

-När det gäller Linus rör det sig om hans vad, det är inte första gången han har problem med den. Har vi tur är det mer en överbelastning, en krampkänning nu när det varit kort mellan matcherna. Han är klok nog att säga till när han känner nåt. Det behöver inte vara någon större fara, även om vi inte ska ropa hej än. Patrick fastnade när han skulle rensa bort en boll och fick deras spelare över sig. Det är nåt med foten, kanske är det en liten stukning. Vi får se, säger han.

-Sedan fick vi två spelare avstängda i dag, Måns och Passi, men jag räknar med att Philip Andersson, Jonathan Asp och Sumar Almadjed är redo till på lördag. Några spelare ut, och några spelare in, så det kommer vi hantera bra, avslutar Billy.

Eskilsminne IF – BoIS 0-1 (0-0)

81 1-0 Filip Olsson (frispark)

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Johan Rapp – Patrick Nwadike – Viktor Wihlstrand – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Måns Ekvall – Passi Prudence

Kevin Jensen – Linus Olsson – Oscar Petersson

BYTEN

22 Robin Hofsö IN, Linus Olsson UT

59 Luka Petrovic IN, Johan Rapp UT

63 Emil Jönsson IN, Patrick Nwadike UT

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS