Det var en både svängig och sevärd match, där 1-1 från första halvlek såg ut att även bli slutresultat. Men ett misstag av BoIS i slutminuterna gjorde att Lindome kunde göra 1-2, och därmed sprack BoIS sju matcher långa segersvit.

BoIS skapade ett friläge efter bara 2 minuter, sedan Johan Rapp drivit upp anfallet från sin kant. Jensens avslut räddades, och det var i stället Lindome som tog ledningen några minuter senare via straffspark. Efter halvtimmen kvitterade BoIS, sedan Sumar Almadjed lirkat sig fram i straffområdet och spelade fram Jensen som fick revansch på sin ”miss” tidigare. Båda lagen fick varsin chans att ta ledningen, där Passis friläge sköts rakt på Lindomes målvakt som gjorde en bra räddning.

Andra halvlek var ganska svängig. Det regnade matchen igenom, och bollen fick ordentlig fart i det blöta gräset. Sumar Almadjed hade en handfull glidtacklingar – samtliga bollvinnande. Johan Rapp flög fram på sin kant i första halvlek och kunde med lite tur fått en assist med sig. Båda lagen skapade åtminstone varsin bra chans för att göra ett ledningsmål. Det såg ut att gå mot 1-1 i en jämn, svängig och sevärd match. Då stod BoIS för ett misstag i backlinjen, och Lindome var inte sena att omvandla detta till mål. Lindome segrade med 2-1 och BoIS får chans till revansch redan på söndag, då lagen möts i Göteborg.

Se intervjuer och höjdpunkter i matchmagasinet nedan:

BoIS – Lindome GIF 1-2 (1-1)

10 0-1

28 1-1 Kevin Jensen (Sumar Almadjed)

88 1-2

SÅ SPELADE BoIS

Philip Mårtensson

Johan Rapp – Patrick Nwadike – Viktor Wihlstrand – Alexander Tkacz

Filip Olsson – Sumar Almadjed – Passi Prudence

Kevin Jensen – Robin Hofsö – Oscar Petersson

BYTEN

79 Emil Jönsson IN, Passi Prudence UT

89 Nicklas Nielsen IN, Johan Rapp UT

BILDER