En tuff och tät match där BoIS skapade de bästa chanserna men Värnamo de flesta slutade 0-0 på söndagskvällen. Resultatet innebar att BoIS säkrade andraplatsen i tabellen men nu behöver hjälp av Lindome och Assyriska om förstaplatsen ska bli skånsk. Närmast mål var Kevin Jensen som sköt stolpe, mållinje och ut i andra halvlek.

BoIS kom till start med Måns Ekvall som mittback och en comebackande Linus Olsson på topp. Hemmalaget satte full fart från start och dominerade större delen av första halvlek. I tredje minuten kom ett första halvläge för Värnamo, ett inspel passerade farligt nära offensiva motståndarhuvuden.

I anfallet efteråt kontrade BoIS men Filip Olsson nådde inte Linus med sista passningen i ett två mot tre-läge. I minut 8 kom n passning snett inte bakåt från Värnamo men gummiben i avslutet. Minut 15 till 20 var riktigt svettiga för Philip Mårtensson. Tre bra lägen för Värnamo avfärdades varav det sista på en frisparksretur där Mårtensson gjorde sin svettigaste räddning i första halvlek.

Efter dryga 30 minuter kom så första halvleks stora chans. BoIS rullade boll centralt och till slut stod Oscar Petersson i avslutsläge centralt i straffområdet. Bollen styrdes i insida stolpe via Värnamoförsvaret och hemmalaget klarade sig undan med andan i halsgropen.

Sista kvarten av första halvan blev ett ställningskrig men det var ett Värnamo med tillförsikt som gick till pausvila och ett irriterat Landskrona BoIS som inte nått upp till sin toppnivå under första halvan.

Andra halvan blev i mångt och mycket ett ställningskrig. Lagen fick vars sin stolpträff. Kevin Jensen sköt stolpe, mållinje och ut. Värnamo fick också iväg ett avslut klockrent i stolpen. Sista 20 minuterna låg BoIS på men Värnamo kontrade hela tiden farligt.  

Startelva
Philip Mårtensson
Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Viktor Wihlstrand, Jonatan Asp
Passi Prudence, Sumar Almadjed, Filip Olsson
Kevin Jensen, Linus Olsson, Oscar Petersson

Mål

Varningar
Passi Prudence, 35 min

Oscar Petersson, 59 min
Sumar Almadjed, 67 min

Byten
Robin Hofsö in, Passi Prudence ut, 46 min
Dennis Olofsson in, Jonatan Asp ut, 70 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson