Landskrona BoIS kan stolt informera att man kommit överens med Richard Persson för uppdraget som huvudtränare för klubbens nya damlag. En historisk tillställning då Richard blir den första sedan 70-talet i Landskrona BoIS att åta sig denna inspirerande uppgift.

Richard är 35 år gammal, bor i ”ingenmansland” mellan Glumslöv och Härslöv tillsammans med fru, två barn och en fyrbent vän. 

Som aktiv spelare har han randigt som moderklubb då han tillhörde BoIS från fem års ålder upp till juniorlaget. Därefter fortsatte han spela för ett par lokala klubbar.

Som tränare har han redan hunnit representera Landskrona BoIS i två omgångar. Först som tränare för pojkar födda 94-95 och senast, under 2019, var han tränare för pojkar födda 2004. Därefter har Richard varit seniorledare för Tågarp, Härslöv och FK Besa.

Att Richard är ett välbekant ansikte i Landskrona och har en gedigen erfarenhet som tränare för olika klubbar i staden betyder mycket. Att han är sprungen i stadens föreningsliv är en faktor som Landskrona BoIS har värdesatt väldigt högt.

Att han dessutom är randig sedan barnsben är en stor bonus. Han kommenterar själv sitt nya uppdrag så här:

”Jag ser fram emot uppdraget, det är ett privilegium att få denna möjlighet. Att få forma en verksamhet från grunden och att på kort sikt skapa ett konkurrenskraftigt lag som representerar Landskrona BoIS och Landskrona Stad på bästa sätt.

Långsiktigt är målet att få ihop ett representationslag på damsidan som spelar elitfotboll och som ska vara ett givet val för alla tjejer i och runtom Landskrona med samma ambitioner. Vi vill erbjuda utveckling, så klart som fotbollsspelare men också som individer. Att vara med och stärka Landskrona BoIS varumärke och därmed påvisa att #viärLandskrona.”

Med Richard offentliggjord har klubben lyckats placera den största pusselbiten och nu intensifieras arbetet med att säkra en slagkraftig spelartrupp till den kommande säsongen. Ambitionen med denna satsning är att omgående avancera i seriepyramiden, det vill vi klargöra med eftertryck.

Richard delar den målsättningen och söker representanter på damlagssidan som känner samma stora hunger efter framgång.

Landskrona BoIS är oerhört glada över att kunna presentera Richard och vi ser med stor tillförsikt fram emot att nu flytta fram våra positioner även på damsidan.

Vi är glada över att kunna presentera en sådan stark Landskrona BoIS-profil som Richard som vår nya damlagstränare. Nu ser vi med tillförsikt fram emot att tillsammans med honom sätta en slagkraftig trupp på benen inför säsongen 2021. Håll utkik i våra kanaler de kommande dagarna för att få reda på hur just du kan göra anspråk på en plats i vår damlagstrupp 2021, avslutar klubbchef Michel Ekberg.

För fler frågor etc hänvisar vi till vår Klubbchef Michel Ekberg på 0731-287129 alt michel.ekberg@landskronabois.com

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS